ILEGALNO

Albanca na vsak način hotela v Slovenijo

Državljana BiH in Srbije sta prevažala ilegalce.
Fotografija: Mejni prehod Sočerga. FOTO: Iztok Umer
Odpri galerijo
Mejni prehod Sočerga. FOTO: Iztok Umer

SOČERGA – V nedeljo malo pred 20. uro so policisti na mejnem prehodu Sočerga zavrnili vstop v državo sopotniku v fiatu puntu italijanskih registrskih številk, 22-letnemu državljanu Albanije, ki je prekoračil čas bivanja v EU. Okoli 23.30 je na mejni prehod ponovno pripeljalo isto vozilo, a brez zavrnjenega potnika. Vozilo je odpeljalo v Slovenijo. Nekaj minut pred polnočjo so policisti pred vasjo Lukini opazili isto vozilo, ki je nekoga pobralo. Ustavili so ga v Gračišču. V vozilu sta bila 20-letni voznik in 30-letni sopotnik, oba državljana Albanije. Ta ima v evidencah zabeleženo zavrnitev vstopa v schengensko območje, v nedeljo zjutraj pa je bil tudi njemu že zavrnjen vstop v Slovenijo.

Policisti so vozniku izdali plačilni nalog zaradi pomoči tujcu pri tranzitu. Ker pri sebi ni imel gotovine za plačilo globe, so mu zasegli dokumente (potni list Albanije, osebna izkaznica Albanije, vozniško dovoljenje Italije in dovoljenje za prebivanje v Italiji). Po končanih postopkih bosta oba vrnjena na Hrvaško.

Prevažala pet ilegalcev

V nedeljo okoli 22.30 pa so policisti v Obrovu ustavili VW passata srbskih registrskih številk. Voznik, 28-letni državljan Srbije, in sopotnik, 32-letni državljan BiH, sta prevažala tri osebe, ki so prišle v Slovenijo nelegalno, in sicer dva državljana Pakistana in enega državljana Bangladeša. Voznik in sovoznik bosta kazensko ovadena, vsi trije migranti pa bodo vrnjeni na Hrvaško.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije