SOJENJE

Abramov zahteva, da mu odpravijo pripor

Objavljeno 22. julij 2019 11.18 | Posodobljeno 22. julij 2019 13.53 | Piše: STA, T. V.

Zaradi suma, da je umoril Saro Veber, mu grozi do 30 let zapora.

Zoper Sebastiena Abramova na sodiščih poteka več postopkov. FOTO: Dejan Javornik
CELJE – Za 29-letnega Sebastiena Abramova, ki ga sodišče obravnava zaradi suma, da je marca 2015 umoril svoje tedanje dekle, je njegov odvetnik Mitja Pavčič na vrhovno sodišče vložil zahtevo za varstvo zakonitosti zaradi kršitev zakona o kazenskem postopku in ustave.

Pred preiskovalnim sodnikom Okrožnega sodišča v Celju konec junija letos je Abramov vztrajal, da je bil dogodek, v katerem je umrla 24-letna Sara Veber, nesreča. Ta naj bi se zgodila, ko je čistil puško. Sodišče je takrat na predlog tožilstva za Abramova odredilo enomesečni pripor, obramba pa se je na sklep pritožila, saj je ocenila, da je obrazložitev glede pripora pavšalna in pomanjkljiva.
 
Preberite še:

Abramov se je Julije lotil tudi v priporuSenat celjskega okrožnega sodišča je delno ugodil pritožbi obrambe. Ugotovil je, da razlog begosumnosti ni podan, glede razloga ponovitvene nevarnosti pa menil, da je sklep o uvedbi pripora pravnomočen. Obramba s tem ni bila zadovoljna, zato je vložila zahtevo za varstvo zakonitosti.

Odločitev celjskega sodišča o priporu sicer trenutno miruje, ker je Abramov že v priporu v Ljubljani zaradi sumov, povezanih s spodletelo zavarovalniško goljufijo z odrezano roko. Ljubljansko okrožno sodišče mu je pripor v tej zadevi nazadnje podaljšalo do 6. avgusta. Do takrat je pričakovati, da bo tožilstvo vložilo obtožnico.

Grozi mu do 30 let zapora

Če bi bil pripor v Ljubljani odpravljen, bi stopila v veljavo odločitev celjskega preiskovalnega sodnika o odreditvi enomesečnega pripora Abramovu v zadevi, ki obravnava sum umora Sare. V tej zadevi je okrožno sodišče ta mesec izdalo sklep o uvedbi sodne preiskave, zoper katerega se je obramba prav tako prejšnji teden pritožila. Abramov je osumljen, da je storil kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Grozi mu do 30 let zapora.

Zoper Abramova teče tudi postopek pred Okrajnim sodiščem v Žalcu zaradi suma goljufije na račun staršev Vebrove. Potem ko je sodišče primer zaradi kadrovskih sprememb dodelilo novemu sodniku, bo ta postopek ponovno stekel predvidoma oktobra.

Deli s prijatelji