USTRELIL JO JE

Abramov v vežici objemal Sarino žaro

Objavljeno 21. avgust 2019 07.09 | Posodobljeno 21. avgust 2019 07.12 | Piše: Gordana Stojiljković

Zaslišanja pred sodnikom v primeru smrti 24-letne Sare Veber. Danes bodo pričali njeni starši Nada in Rudi Veber.

Policisti so prepričani, da je Abramov 24-letno Saro umoril na zahrtben način in iz koristoljubja. FOTO: Družinski arhiv
CELJE – Danes ob 9. uri bodo pred preiskovalnega sodnika na celjskem okrožnem sodišču, ki vodi predkazenski postopek zoper 29-letnega Sebastiena Abramova, osumljenega, da je 15. marca 2015 naklepno umoril svoje takratno dekle, 24-letno Saro Veber s Pernovega pri Žalcu, stopili njeni starši, Nada in Rudi Veber. »Na njegova vprašanja ne mislim odgovarjati,« nam je zaupala skrušena Vebrova.
image
Zoper Abramova v Žalcu poteka sojenje zaradi goljufije, ko je Nada Veber zanj dvignila kredit.

Vebrovima se je tistega dne namreč sesul svet, saj sta izgubila edinega otroka, za katerega sta se trudila kar več let. Kot smo v Slovenskih novicah že obširneje poročali, sta kakšno leto po smrti hčere verjela takrat še Sebastianu Colariču, da se je usodnega dne zgodila huda nesreča. Da se mu je med čiščenjem orožja, za katero je imel dovoljenje, to sprožilo.

Potem pa sta na dom prejela anonimno pismo njegovih nekdanjih prijateljev, ki jima je odprlo oči, kakšnega človeka sta nekaj let gostila pod svojo streho. Tudi sama sta na sojenju v Žalcu razlagala, kako manipulativen zna biti Abramov in kako sta nasedla njegovim lepim besedam.
image
Sarini starši, Nada in Rudi Veber (desno), bodo danes zaslišani pred preiskovalnim sodnikom.

Naj spomnimo, da so celjski policisti šele po marčevski aferi odrezana roka – zaradi suma petih poskusov zavarovalniške goljufije, ko si je njegovo novo dekle, 21-letna Julija Adlešič, v zameno za več kot milijon evrov zavarovalnine s krožno žago odrezalo roko –, ko se je Abramov znašel za zapahi na Povšetovi, kjer je že od 6. marca, torej štiri leta po tragediji na Pernovem, le končali preiskavo in podali kazensko ovadbo za naklepni umor. Sprva je namreč preiskava potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti.
 

Abramov na tleh


Kot nam je zaupal Abramovov zagovornik Mitja Pavčič, preiskava pred preiskovalnim sodnikom »lepo poteka«, medtem ko še vedno ni bilo odločeno o njegovi zahtevi za varstvo zakonitosti, ki jo je podal zaradi sklepa o priporu. Delno so njegovi zahtevi ugodili, delno pa ne, prav tako še ni odgovora glede pritožbe obrambe o izločitvi dokazov. Štiriindvajsetega junija je namreč Colariča zaslišal preiskovalni sodnik, ki je na predlog tožilstva zanj zaradi suma ponovitvene nevarnosti in begosumnosti odredil enomesečni pripor.
image
Sara Veber je umrla v dnevni sobi družinske hiše na Pernovem pri Žalcu. FOTO: Družinski arhiv

Celjski preiskovalni sodnik je prejšnji petek zaslišal tri priče. Kot nam je zaupal eden od zaslišanih, ki Abramova dobro pozna, je preiskovalnemu sodniku povedal, »da je velik goljuf, prevarant, narcis, velik manipulant, da pa bi bil sposoben moriti, dvomim«. Na vprašanje, kako je bilo na Sarinem pogrebu, pa je povedal, da je s še nekaj prijatelji odšel po njega na psihiatrijo v Vojnik. »V mrliški vežici se je zlomil, jokal, klečal na tleh in objemal žaro,« nam je zaupal.
Velik goljuf, prevarant, narcis, velik manipulant, da pa bi bil sposoben moriti, dvomim.


Proti Abramovu poteka več kazenskih postopkov. Tožilstvo je namreč pred nekaj tedni vložilo obtožnico v primeru odrezane roke – poleg njega so poskusa petih goljufij osumljeni še Julija Aldešič ter njegovi starši Gorazd Colarič in Tinka Huskić Colarić.

Na žalskem okrajnem sodišču zoper Abramova poteka kazenski postopek zaradi suma goljufije. Septembra 2014 je namreč Nada Veber zanj dvignila 18.000 evrov kredita, od katerega ji je vrnil tisočaka, preostalo pa zadržal. Zaradi kadrovskih sprememb se bo pred novim sodnikom sojenje nadaljevalo oktobra. Med zaslišanjem na glavni obravnavi je Vebrovo obšla slabost.
30
let zaporne kazni grozi Sebastienu Abramovu.


Povejmo tudi, da je sodba zaradi ene goljufije – oškodovanca je olajšal za štiri tisočake – že pravnomočna, po naših podatkih pa se mu obeta še najmanj en kazenski postopek, ko naj bi oškodovanko ogoljufal za približno 12.000 evrov. 
Deli s prijatelji