GROZLJIVKA

Abramov brez pištole za pasom ni šel nikamor, Sara (24) padla pod strelom

Štiri leta po tem, ko je Sara Veber umrla po strelu iz orožja svojega fanta, je celjsko sodišče uvedlo sodno preiskavo. Ta še ni pravnomočna, saj ima obramba do danes čas za pritožbo.
Fotografija: Močno zastražen in v neprebojnem jopiču se je Sebastien Abramov pojavil na sojenju v Žalcu. Foto: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Močno zastražen in v neprebojnem jopiču se je Sebastien Abramov pojavil na sojenju v Žalcu. Foto: Dejan Javornik

CELJE – Po tistem, ko je celjsko državno okrožno tožilstvo maja letos na celjsko okrožno sodišče poslalo zahtevo za uvedbo sodne preiskave zaradi suma kaznivega dejanja umora 24-letne Sare Veber s Pernovega pri Žalcu, je slednje to tudi storilo.


Kot smo že pisali, jo je 15. marca 2015 v dnevni sobi družinske hiše njen takratni fant, 29-letni Sebastijan Colarič, zdaj Sebastien Abramov, ustrelil z dolgocevnim orožjem, ves ta čas pa vztrajal, da je šlo za nesrečni primer, ko je čistil orožje.
V vseh petih primerih poskusa zavarovalniške goljufije je kot zavarovalka nastopala mama Abramova Tinka Huskić Colarić, na katere tekoči račun so terjali tudi izplačilo.
V vseh petih primerih poskusa zavarovalniške goljufije je kot zavarovalka nastopala mama Abramova Tinka Huskić Colarić, na katere tekoči račun so terjali tudi izplačilo.

Štiriindvajsetega junija je Colariča zaslišal preiskovalni sodnik, ki je na predlog tožilstva zanj zaradi suma ponovitvene nevarnosti in begosumnosti odredil enomesečni pripor. A ta trenutno miruje, saj je Abramov že v priporu zaradi spodletele zavarovalniške goljufije z odrezano roko, vredne več kot milijon evrov, v katero je vpletel tako svoje starše kot tudi zdajšnje dekle, 21-letno Julijo Adlešič, ki je prav tako v priporu.


Za zapahi sta se znašla 6. marca, ko ju je policija ovadila zaradi suma goljufije, in tam ostajata najmanj do 6. avgusta. V primeru, da bi mu ta pripor odpravili, pa bi v veljavo stopila odločitev o odreditvi enomesečnega pripora.
 

Še teden dni časa za pritožbo


Sklep o uvedbi preiskav še ni pravnomočen, saj se Abramovov zagovornik Mitja Pavčič o pritožbi še odloča. Po njegovem mnenju je sodišče brez obrazložitve odstopilo od ustaljene prakse vrhovnega sodišča, kar naj bi bila kršitev ustavne pravice do enakega varstva pravic. »Sklep še ni pravnomočen, čas za pritožbo pa imamo do 17. julija,« nam je pojasnil Pavčič. Se je pa slednji že pritožil zoper sklep o uvedbi pripora pa tudi zoper odločitev sodišča, ki je zavrnilo predlog obrambe za izločitev dokazov.
 

Brez pištole za pasom ni šel nikamor


Starši pokojne fizioterapevtke Sare, ki prav ob vsaki novi informaciji v zvezi z Abramovom podoživljajo tragične trenutke smrti svoje edinke, kakšne druge odločitve celjskega sodišča niti nista pričakovala. Kot nam je povedala Nada Veber, »se je to moralo zgoditi«. Tudi štiri leta po Sarini tragični smrti ne moreta verjeti, kako jih je vse zmanipuliral.


»Mož je večkrat podvomil o njegovi razlagi nesreče, jaz pa sem mu verjela. Če se zdaj spomnim, brez pištole za pasom ni šel nikamor. Še leto po tragediji je hodil k nam, dokler nisva prejela anonimnega pisma, ko sva stike prekinila,« je ogorčena Nada, ki upa, da bo kazenski postopek stekel čim prej.
 

Osumljen umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način


Okoliščine smrti Sare Veber so policisti preiskovali vse od tragičnega dogodka pred štirimi leti. Sprva je preiskava potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, štiri leta po dogodku oziroma slab mesec po tistem, ko se je znašel v priporu zaradi poskusa zavarovalniške goljufije, pa so celjski kriminalisti Abramova konec aprila letos kazensko ovadili.


Celjsko tožilstvo je zahtevo za preiskavo vložilo 24. maja letos zaradi utemeljenega suma, da je Abramov storil kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Grozi mu do 30 let zapora. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije