54-letnik imel doma pravo orožarno (FOTO)

Zasegli so več kosov orožja, bombo, eksploziv in motorne žage.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo

Policisti PP Metlika so zaradi suma storitve premoženjskih kaznivih dejanj pridobili odredbo sodišča in v sodelovanju s črnomeljskimi policisti opravili hišno preiskavo na naslovu 54-letnika z območja Črnomlja.

FOTO: PU Novo mesto
FOTO: PU Novo mesto


Med hišno preiskavo so našli in zasegli 11 pušk, dve pištoli, 173 nabojev, 78 detonatorjev, ročno bombo, 8,5 kilograma eksploziva, 18 metrov vžigalne vrvice, 84 prepovedanih petard, več delov orožja in sedem daljnogledov za puške. O najdbi so seznanili bombne tehnike specialne enote GPU, ti pa so poskrbeli za varno uničenje eksploziva in prevzeli prepovedane pirotehnične izdelke, detonatorje in bombo. Z ugotovitvami so seznanili tudi preiskovalno sodnico in okrožnega državnega tožilca.

FOTO: PU Novo mesto
FOTO: PU Novo mesto


Med preiskavo so policisti ugotovili, da ima moški dovoljenje za štiri kose lovskega orožja, ki pa so mu ga zaradi nepravilne hrambe prav tako zasegli in pri pristojni upravni enoti predlagali uvedbo postopka za odvzem orožja.

FOTO: PU Novo mesto
FOTO: PU Novo mesto


Zoper moškega bodo po zaključeni preiskavi na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva. Zaradi kršitev določil zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih so uvedli prekrškovni postopek.


Domnevno kradel tudi motorne žage


Med hišnimi preiskavami so policisti zasegli še osem motornih žag, za katere obstaja sum, da izvirajo iz tatvin, in preiskujejo tudi okoliščine kaznivih dejanj tatvin. Morebitne oškodovance policisti pozivajo, da pokličejo na PP Metlika na telefonsko številko 07 363 7250.

FOTO: PU Novo mesto
FOTO: PU Novo mesto


Prav tako pozivajo morebitne oškodovance tatvine kardanskih gredi. Policisti so predmeta našli v gozdu med Sovinkom in Štrekljevcem in domnevajo, da izvirata iz tatvin.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije