VEČ KAZNIVIH DEJANJ

44-letni Slovenec osumljen umora, izsiljevanja in groženj s smrtjo

Umoril naj bi 42-letnega moškega na območju Žalca. Osumljen je tudi izsiljevanja, saj je osebam iz kroga umorjenega z več telefonskih številk grozil s smrtjo, če mu ne bodo izplačale večje vsote denarja.
Fotografija: Umrl je na hodniku pred vrati stanovanja številka 20. FOTO: Darko Naraglav
Odpri galerijo
Umrl je na hodniku pred vrati stanovanja številka 20. FOTO: Darko Naraglav

Celjski kriminalisti umora 42-letnega moškega iz BiH, ki se je zgodil 5. septembra na območju Žalca, sumijo 44-letnega Slovenca z območja Policijske uprave Celje. Osumljen je tudi izsiljevanja, saj je osebam iz kroga umorjenega z več telefonskih številk grozil s smrtjo, če mu ne bodo izplačale večje vsote denarja. Osumljeni je v priporu.

Kot so danes sporočili s celjske policije, so pri osumljencu opravili 11 hišnih preiskav v več objektih. V montažnem prostoru, zgrajenem v večjem poslovnem objektu, so kriminalisti našli več kot 50 kilogramov različnih prepovedanih drog.

Pri ogledu kraja kaznivega dejanja so ugotovili, da je bil 42-letni moški umorjen s strelnim orožjem, storilec pa je s kraja dejanja pobegnil.

image_alt
Sosed umorjenega Eda: »Prizor je bil res grozen, zastrašujoč«

Pri hišni preiskavi so mu zasegli drogo

Pri hišni preiskavi, v kateri so zasegli drogo, je policija zalotila 44-letnega državljana Srbije z začasnim prebivališčem v Sloveniji. Odvzeli so mu prostost zaradi suma, da je s 44-letnim slovenskim državljanom vpleten v kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje prepovedanih drog in prometa z njimi.

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil in preiskavo kaznivega dejanja je policija ugotovila, da je poleg omenjenih moških kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje prepovedanih drog in prometa z njimi osumljen tudi za zdaj še neznani storilec.

Intenzivna preiskava umora še poteka

Tako 44-letnega slovenskega državljana kot tudi 44-letnega srbskega državljana so privedli k preiskovalnemu sodniku, ta je obema najprej odredil sodno pridržanje in nato pripor.

Intenzivna preiskava kaznivega dejanja umora in kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje prepovedanih drog in prometa z njimi še vedno poteka zaradi ugotavljanja drugih oseb, ki bi lahko bile vpletene v omenjeni kaznivi dejanji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije