Policisti razkrili, kdo naj bi kradel zaščitno opremo v UKC Ljubljana

Med hišno preiskavo so našli nekaj mask in razkužil ter večjo količino denarja. Opremo naj bi prodajala na spletu.
Fotografija: Dogajanje na UKC Ljubljana. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Dogajanje na UKC Ljubljana. FOTO: Marko Feist

Ljubljanska policijska uprava je razkrila podrobnosti o kriminalistični preiskavi, ki jo ljubljanski policisti vodijo v povezavi s sumom kaznivega dejanja tatvine zaščitne opreme, last UKC Ljubljana. Kot pojasnjujejo, so sredi meseca aprila prejeli prvo prijavo ljubljanskega kliničnega centra zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine zaščitne opreme.

Policisti so uvedli kriminalistično preiskavo, začeli zbirati obvestila in pri tem tesno sodelovali s kliničnim centrom. V nadaljevanju preiskave so ugotovili, da sta kaznivega dejanja utemeljeno osumljena 31-letni moški in 28-letna ženska iz Ljubljane. Po do zdaj zbranih obvestilih sta oba osumljenca odtujeno zaščitno opremo ponujala v prodajo prek različnih spletnih strani.

Ljubljanski policisti so od pristojnega sodišča pridobili odredbo za hišno preiskavo, ki je bila danes opravljena na naslovu bivanja osumljencev. Zavarovani in zaseženi so bili predmeti (manjša količina zaščitnih mask in razkužil) in okoli 40.000 evrov gotovine, za katero sumijo, da izhaja iz kaznivega dejanja.

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil. Po vseh zbranih obvestilih bodo osumljenca kazensko ovadili, pridržanje pa jima je bilo danes odpravljeno.

Po naših neuradnih informacijah gre za zaposlena v UKC.


Več o dogajanju preberite v jutrišnji tiskani izdaji Slovenskih novic.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije