POLICIJSKA AKCIJA

27-letnik skoraj za dvakrat prekoračil hitrost, drago bo plačal divjanje

V lanskem letu je bila v skoraj tretjini prometnih nesreč vzrok prevelika hitrost.
Fotografija: BMW i7. Fotografija je simbolična.  FOTO: Staš Ivanc
Odpri galerijo
BMW i7. Fotografija je simbolična.  FOTO: Staš Ivanc

Policisti PP Sevnica so pri izvajanju meritev hitrosti na glavni cesti št. 5, iz smeri Krškega proti Logu, kjer je hitrost s prometnim znakom omejena na 90 km/h, izmerili voznika osebnega avtomobila BMW M4, ki je vozil s hitrostjo 174 km/h.

Zoper 27-letnika bodo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Sevnici. Zakon o pravilih cestnega prometa za kršitev določa globo v višini 1200 evrov, vozniku pa se izreče 18 kazenskih točk.

Na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto so policisti letos obravnavali 211 prometnih nesreč in v 55 primerih ugotovili, da je bil vzrok zanje neprilagojena hitrost. Tudi v lanskem letu je delež prometnih nesreč, ki so se zgodile zaradi neprilagojene hitrosti, znašal 26 odstotkov.

Hitrost je tako med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, tudi tistih z najhujšimi posledicami. Pogosto je povezana z drugimi dejavniki, kot so nepravilna stran in smer vožnje, nepravilno prehitevanje, neupoštevanje pravil o prednosti in vožnjo pod vplivom alkohola. Policisti voznike pozivajo, da prilagodijo hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije