SAM POKLICAL REŠEVALCE

23-letnik pretepel dekle in babico, ta je v kritičnem stanju

Babica je skušala umiriti 23-letnika in njegovo 21-letno partnerico.
Fotografija: Nasilje. FOTO: Tinnakorn Jorruang/shutterstock
Odpri galerijo
Nasilje. FOTO: Tinnakorn Jorruang/shutterstock

V petek, 9. oktobra, dopoldne je bila policija obveščena, da sta v stanovanjski hiši na območju Rač poškodovani dve ženski, ena od njiju s hujšimi poškodbami glave. »Tja smo napotili policista iz PP Rače, ki sta ob izvedbi prvih nujnih ukrepov ugotovila, da ima 74-letna ženska zelo hude poškodbe glave, 21-letna ženska pa lažje in da je obe ženski pretepel 23-letni moški, ki živi v isti hiši. Zaradi suma storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja sta mu policista ob 9.20 odvzela prostost in ga pridržala,« je sporočil Miran Šadl iz PU Maribor. 

Preiskavo kaznivega dejanja so prevzeli kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Maribor, na kraj kaznivega dejanja pa sta prišla tudi dežurni preiskovalni sodnik okrožnega sodišča v Mariboru in dežurna okrožna državna tožilka okrožnega državnega tožilstva v Mariboru.


Slišala prepir

»Z ogledom kraja dejanja in z zbiranjem obvestil smo ugotovili da se je 23-letni osumljenec tega jutra sprl s svojim 21-letnim dekletom. Prepir je slišala njegova 74-letna babica, ki ga je poskušala pomiriti, takrat pa jo je osumljenec, na  hodniku  stanovanjske hiše fizično napadel in jo hudo telesno poškodoval. Nato se je vrnil v sobo in pretepel še svoje dekle.«


Sam poklical reševalce in se zlagal

Moški je po telefonu poklical reševalce in povedal, da je njegova babica padla in se poškodovala. Utrpela je zelo hude poškodbe, zaradi česar je še vedno v smrtni nevarnosti in je hospitalizirana, 21-letnica pa je bila po zdravniški oskrbi odpuščena v domačo oskrbo.

Moškega so v nedeljo privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Mariboru zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj poskusa uboja po 115/I čl. KZ-1 v zvezi s 34. členom istega zakona in nasilništva po 296/II čl. KZ-1.  Po zaslišanju je preiskovalni sodnik zoper njega odredil pripor.

Za kaznivo dejanje poskus uboja je predpisana kazen zapora od petih do 15 let, za kaznivo dejanje nasilništva pa zaporna kazen do treh let.


Stari znanec policije

Moški je bil že večkrat obravnavan in pravnomočno obsojen zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja (za lahko in hudo telesno poškodbo, nasilništvo in nasilje v družini).

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas