NOVE PODROBNOSTI

Znano, kako je umrl policist, ki je ropal

Imel naj bi finančne in družinske težave. Lani je bil napoten na zdravljenje, letos pa je komisija podala mnenje, da je zmožen opravljati svojo funkcijo.
Fotografija: FOTO: O. B.
Odpri galerijo
FOTO: O. B.

Znane so okoliščine smrti policista, ki je v torek popoldne oropal banko na Cankovi. Kot je na novinarski konferenci povedal direktor PU Murska Sobota Damir Ivančič, je bil storilec ropa policist, ki je imel več kot 25 let delovnih izkušenj in je bil zaposlen na različnih policijskih postajah znotraj PU Murska Sobota.

Streljal v tla in bežal


Policisti so bili o ropu na Cankovi obveščeni nekaj po 15. uri, ko so prejeli obvestilo občana. Ugotovili so, da se je zamaskirani storilec s kolesom pripeljal do banke, vstopil in v uslužbenko uperil pištolo ter od nje zahteval denar, nato pa se pognal v beg.

Za njim so se pognali občani, a ko je ropar vanje usmeril pištolo, so se ustavili, eden pa mu je sledil. »Preden ga je dohitel, se je storilec še enkrat obrnil in večkrat ustrelil v tla. Ko je občan storilca dohitel, ga je želel prijeti, zato je prišlo med njima do pretepa. Storilec je za trenutek obležal, občan pa se je v tem času oddaljil za okoli 150 metrov. Nekaj trenutkov zatem je storilec po do zdaj znanih podatkih naredil samomor s pištolo, ki jo je imel s seboj. Ugotovljeno je bilo, da gre za službeno pištolo pokojnega policista. Okoliščine v povezavi s streljanjem in številom izstreljenih nabojev se še ugotavljajo.«

Vse okoliščine še niso jasne, policija dogodke še preverja, poteka tudi sodna obdukcija.




Proti njemu so vodili notranji postopek


Ivančič je na novinarski konferenci povedal še, da gre za policista, ki je bil v policiji zaposlen več kot 25 let. Proti njemu so vodili notranji varnostni postopek, ker se je znašel v osebni stiski. »Zoper policista je bil uveden notranje varnostni postopek od 2018 zaradi obravnave domnevnih odklonskih ravnanj, ki so bila posledica njegovega osebnega stanja in prezadolženosti. V tem času je bil dvakrat napoten na preventivni zdravstveni pregled. Z njim so bila opravljena varnostna svetovanja, katerih namen je bil zmanjšanje notranje varnostnih tveganj, in nudena mu je bila psihosocialna pomoč. V 2019 je bil podan predlog za oceno zmožnosti za opravljanje nalog policije in bil je napoten na zdravljenje. Sredi marca 2020 je zdravstvena komisija odločila, da je zmožen za opravljanje nalog policije.«
 

Še več o dogodku, ki je pretresel Slovenijo, pa preberite v četrtkovi izdaji Slovenskih novic. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije