NESREČA NA DOLENJKI

Znano, kaj sta počela na avtocesti: 15-letnik mrtev, 22-letnika oživljali

Objavljeno 13. marec 2019 08.39 | Posodobljeno 13. marec 2019 09.00 | Piše: T. V.

Zdravniško pomoč je potrebovala tudi 37-letna voznica.

Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto
TREBNJE – Policija je razkrila nekaj več podrobnosti tragične nesreče, ki se je v torek zvečer zgodila na dolenjski avtocesti in v kateri je umrl 15-letni pešec.

O prometni nesreči na avtocesti pri kraju Grm so bili policisti obveščeni nekaj pred 21. uro. Po prvih ugotovitvah policistov prometne policije Novo mesto je 37-letna voznica osebnega avtomobila vozila iz smeri Ljubljane proti Novemu mestu. Pri naselju Grm je kljub zaviranju trčila v dva pešca, ki sta prečkala avtocesto. Po naših informacijah jima je na avtocesti zmanjkalo goriva v avtomobilu.

Petnajstletni pešec je zaradi hudih poškodb umrl na kraju, hudo poškodovanemu 22-letnemu pa so reševalci nudili prvo pomoč, ga oživljali in odpeljali v bolnišnico.

Po podatkih iz bolnišnice je 22-letnik hudo poškodovan, vendar ni več v smrtni nevarnosti.

Zdravniško pomoč so nudili tudi voznici.

Ogleda kraja nesreče sta se udeležili preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo, po zaključeni preiskavi pa bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

Tega na avtocesti nikar ne počnite

Letos so na cestah območju Policijske uprave Novo mesto v dveh prometnih nesrečah umrli trije udeleženci – dva potnika v osebnem avtomobilu in pešec. Policisti opozarjajo na nevarno ravnanje pešcev, ki s hojo po avtocesti ogrožajo sebe in druge udeležence v prometu. Vozniki namreč ob hitrostih, ki so na avtocesti bistveno večje kot na ostalih cestah, pešca ne opazijo in ne pričakujejo. Še posebej je tako ravnanje nevarno v temnem delu dneva ali ob zmanjšani vidljivosti.

V primeru okvare vozila naj voznik ustavi vozilo na odstavnem pasu, vključi vse štiri smernike in si nadene odsevni brezrokavnik. Na oviro na avtocesti naj druge voznike opozori z varnostnim trikotnikom, pokliče na pomoč in poskrbi za lastno varnost ter varnost potnikov, ki naj čim prej zapustijo vozilo in stopijo za varovalno ograjo.
Deli s prijatelji