Komentar Mihe Šimnovca: Športnike na mejo?!

Mnogi športniki so svoje sobe in stanovanja preuredili kar v male telovadnice, v katerih delajo takšne in drugačne vaje, nekateri celo prave akrobacije.
Fotografija:
Odpri galerijo

Športniki si čas med karanteno krajšajo na najrazličnejše načine, bolj ali manj vsi po vrsti pa se – kolikor le lahko – trudijo vsaj ohranjati telesno pripravljenost, če je že zaradi takšnih in drugačnih omejitev ne morejo ravno bistveno (o)krepiti. Zato so v teh dneh prisiljeni veliko improvizirati. Ker seveda nihče ne more biti dolgo pri miru, se poskuša pač vsak znajti po svoje.


Mnogi so tako svoje sobe in stanovanja preuredili kar v male telovadnice, v katerih delajo takšne in drugačne vaje, nekateri celo prave akrobacije. Telovadec Sašo Bertoncelj je, denimo, pokazal, da je stol uporaben še za kaj drugega kot le za sedenje, najboljši sestri judoistki Anja in Maruša Štangar sta tla prekrili z blazinami, na katerih pilita tehniko metov, nekatere druge naše zdajšnje in nekdanje reprezentantke v tem in drugih borilnih športih pa se še bolj »izživljajo« nad svojimi partnerji.

Vrhunska tekačica na smučeh Anamarija Lampič – kakor njeni reprezentančni kolegi in mnogi drugi športniki – teka po bližnjem gozdu, nogometaši se na vrtu učijo novih trikov z žogo, košarkarji pa v posode in koše (za smeti) mečejo vse mogoče stvari – od papirčkov do nogavic. Tekvondoisti olimpijskega združenja WT so s pomočjo družabnih omrežij staknili glave in minulo nedeljo izpeljali celo vseslovensko tekmovanje – kajpak virtualno v tehniki –, ki se ga je udeležilo 64 tekmovalcev.

Številni športniki se v teh dneh dokazujejo tudi s srčnostjo in pomagajo po svojih močeh. Košarkar Luka Dončić, nogometaš Jaka Bijol in nekdanji hokejski vratar Robert Kristan, vsi člani fundacije Uresničimo sanje, so se povezali in se po nekaj dneh zbiranja denarja odločil za nakup mask z najvišjo stopnjo zaščite za slovensko zdravstvo, skakalni in kombinatorski trenerji iz Smučarske zveze Slovenije (SZS) ter prostovoljci iz skakalnih klubov sodelujejo pri dostavi izdelkov svojega trgovskega pokrovitelja ...
Zanimiv predlog je pred dnevi podal tudi izvrstni judoistični trener Marjan Fabjan, ki je svetoval, da bi športniki, zlasti zaposleni na različnih ministrstvih, priskočili na pomoč, denimo, policistom na meji in se jim tako ali drugače oddolžili za njihovo podporo ...

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije