NA KOŽO

Komentar Mihe Šimnovca: Olimpija brez kompasa

Trenerje menjajo, nogometaše pa kupujejo in prodajajo brez kakršnega koli koncepta – brez repa in glave.
Fotografija: Trening nogometašev NK Olimpija, v Ljubljani, 7. januarja 2020. [nogomet,nogometaši,šport,športniki] FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Trening nogometašev NK Olimpija, v Ljubljani, 7. januarja 2020. [nogomet,nogometaši,šport,športniki] FOTO: Uroš Hočevar

Ko se že zdi, da te v zvezi z nogometnim klubom Olimpija nič več ne more presenetiti, v Stožicah šokirajo z novim pretresom. Le kako drugače si je mogoče razlagati zadnjo potezo vodilnih mož pri ljubljanskem prvoligašu, ki so čez noč prekinili sodelovanje s trenerjem Dinom Skenderjem in preostalim strokovnim štabom. To odločitev so kar na svoji spletni strani sporočili v petek, torej le dan po začetku priprav za drugi del sezone v državnem prvenstvu, v katerem zmaji po 19 krogih držijo drugo mesto z ulovljivimi tremi točkami zaostanka za vodilnimi Mariborčani.

Potem ko so imeli odgovorni v ljubljanskem klubu na voljo celih dvajset dni časa za (temeljit) razmislek, zadnjo tekmo v jesenskem delu so namreč zeleno-beli odigrali 19. decembra, ko so z 2:0 premagali Goričane, so se za menjavo trenerja odločili že po koncu zimskega premora?! Torej pičlih 24 ur po tem, ko je Skender po božično-novoletnih praznikih prvič zbral nogometaše Olimpije in jih vodil na prvem treningu pred nadaljevanjem sezone.

Pustimo ob strani, kaj si kdo misli o trenerskih sposobnostih 37-letnega Osiječana, toda način in predvsem čas njegove odstavitve nikakor nista bila primerna oziroma na ravni kluba, kakršen si želi biti Olimpija. A če dobro premislim, so nas na takšne (ne)pričakovane poteze tisti, ki vodijo kadrovsko politiko ljubljanskega moštva (prav včeraj so za novega trenerja predstavili Gorana Stankovića), v zadnjih letih že dodobra navadili. Trenerje menjajo, nogometaše pa kupujejo in prodajajo brez kakršnega koli koncepta – brez repa in glave. Kot da bi bili povsem brez kompasa!

Na takšen način zagotovo ne morejo računati na (dolgoročni) uspeh. Še več; s pogostimi menjavami, nakupi tujcev sporne kakovosti, da (pre)skromnega prirastka domačih igralcev sploh ne omenjam, so že začeli izgubljati svoje navijače – tudi tiste pred televizijskimi zasloni. Poznam kar več še nedavno izjemno gorečih privržencev zmajev, ki jih zdaj sploh ne zanima več, kaj se dogaja z Olimpijo.

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Izbrano za vas