KOLUMNA

Kolumna Tomaža Miheliča: Ujetih prašnikov sodba

Moda uničuje moda. Ne glede na to, koliko vas je med nogami, so vaš največji spolni organ možgani, ki vas spodbujajo k odgovornemu vedenju.
Fotografija: Foto: Instagram
Odpri galerijo
Foto: Instagram

Trendi gor ali dol, če je nekaj grdo, je pač grdo! V mislih imam pretirano oprijete hlače, ki jih moški natikajo nase ter v njih paradirajo naokoli. Iz treh različnih vidikov se mi zdi ta histerija slim fit cunj povsem zgrešena, saj se poleg estetike in funkcionalnosti ogrozi predvsem zdravstveni aspekt. Naj bodo noge še tako lepo oblikovane, so fantje in možje v tesno prilegajoči se opravi videti kot vitezi v pajkicah, ne glede na material tega kosa oblačil.

Med sprehajanjem po ulicah nas njihove spodnje okončine spominjajo na par hrenovk ali oklepaj sredi matematične enačbe in zelo težko me nekdo prepriča, da so močno pričvrščene kavbojke, trenirke ali kakšne druge hlače pojem udobja. Si predstavljate, da v enega takšnih modelov smukne pevec Werner, ki slovi po svoji bujni obdarjenosti?! Hitro bi ga napadlo društvo proti mučenju živali, ker si je drznil mrcvariti svojega pitona.

A šalo na stran, gre za tvegano vedenje, četudi ljubitelji oprijetih hlač nimajo občutka, da si z njimi naredijo več škode kot koristi. Temu pritrjujejo tudi strokovnjaki, saj opozarjajo, da lahko oprijete hlače povzročajo mravljinčenje nog, v skrajnih primerih celo spodbujajo otekanje tkiv. Najbolj trpeči del moškega telesa pa so moda, zato je ugotovitev, da moda (način oblačenja) uničuje moda (del moškega spolnega organa), v tem primeru še kako na mestu. Če si tesno prilegajoče se hlače, ki stisnejo mošnjo k telesu in preprečijo zračenje ter hlajenje, nadenete pri kakšnem opravilu, športni aktivnosti ali zgolj dolgotrajnem sedenju, lahko pride do pregrevanja mod.

Med bolj usodnimi posledicami je motnja nastajanja spermijev in posledično težave pri reprodukciji, omenja pa se tudi spodbujanje kancerogenih sprememb na tem delu telesa. Danes mi je bolj jasno, zakaj mi je dedek v uporniškem obdobju najstništva zatrjeval, naj ne nosim preveč oprijetih kavbojk, če bom želel potomce. Na srečo smo se z leti osvobodili strahu pred opozarjanjem na negativne posledice tveganega obnašanja in v mesecu, ko se intenzivneje pogovarjamo o raku prostate, smo končno dobili tudi reklamo, ki na precej neposreden način opozarja, naj si moški pregledujejo moda. Slikovit prizor, kako se naši nogometni reprezentanti pred izvajanjem kazenskega strela v živem zidu držijo za mednožje, nas nagovarja, da je treba obvarovati svoje prašnike.

Zato ne nasedajte nevarnim trendom, čeprav se vam zdi, da zaradi sledenja zapisanim pravilom oblačenja pripadate modno ozaveščeni generaciji. Hitro se lahko zgodi, da boste ravno zaradi tega ostali brez jajc. Osvobodite svoje mošnje, dajte jim dihati in se pregledujte, tipajte, saj boste s tem bistveno prispevali k zdravju. Predvsem pa boste sebi dokazali, da ne glede na to, koliko vas je med nogami, so vaš največji spolni organ možgani, ki vas spodbujajo k odgovornemu vedenju.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije