NA EKS

Kolumna Tomaža Miheliča: Hudič v jagenjčkovi preobleki

Sladke obljube nesramno bogate Slovenke so se sprevrgle v boj za življenje.
Fotografija: Sladke obljube nesramno bogate Slovenke so se sprevrgle v boj za življenje. FOTO: REUTERS
Odpri galerijo
Sladke obljube nesramno bogate Slovenke so se sprevrgle v boj za življenje. FOTO: REUTERS

Zgodba, ki sem jo od prijateljice slišal pred dnevi, je znova potrdila moje prepričanje, da se ljudje delimo le na dobre in slabe. Zaradi pravniškega miru se bom žal moral izogniti imenom in priimkom, saj bi se javnost hitro obregnila v negativno protagonistko tega psihotrilerja, zrežiranega s strani ene najbolj premožnih Slovenk. Morda je še najbolj izčrpni namig ta, da gre za damo, ki je na precej prebrisan način prišla do bajnih zaslužkov, zdaj pa »faliranim« podjetniškim dušam razlaga svoj recept, kako do sanjskega uspeha.

Seveda tudi za to poslanstvo mastno zaračuna, čeravno je z izkupičkom svojega vrtoglavo prodanega izdelka preskrbljenih najmanj sedem prihodnjih rodov njene rodbine. Obenem je še svetovljanka pa človekoljubnica, naravovarstvenica, eko-feko obsedenka ter oh in sploh pripravljena na reševanje stisk tega planeta.
Sladke obljube nesramno bogate Slovenke so se sprevrgle v boj za življenje. FOTO: REUTERS
Sladke obljube nesramno bogate Slovenke so se sprevrgle v boj za življenje. FOTO: REUTERS

Enega takšnih se je lotila reševati pred časom, ko je prevzela poslovni del blagovne znamke priznane slovenske oblikovalke, za katero imetnica ni dala le družinskega imena, ampak svojo celotno akademsko in ustvarjalno kariero. Praktično je zanjo dala življenje! A še preden se je iz tega pompozno napovedovanega sodelovanja sploh kaj izcimilo, je »financ ministrica« oziroma novodobna mecenka izvlekla svojo figo iz žepa. Ne samo da je povsem uničila brend naši priznani ustvarjalki v modi in kostumografiji, izgnala jo je iz skupnega podjetja in ji napovedala vojno. Vsaj tako so mi prišepnile ptičice, ki niso ravno opravljive srake, ampak galantni labodi strtih src, nesposobni preboleti, da te lahko nekdo tako opehari, izkoristi, uniči.

Naša umetnica se je znašla na razpotju, ali podleči teptanju dostojanstva in umreti ali pa to nočno moro spremeniti v novo rojstvo. Scenarij celotnega ozadja, z izsiljevanjem, grožnjami, prvorazrednim primitivizmom, se bere kot precej domišljijsko spisan scenarij hollywoodske spletkarske sage, žal pa v njej nastopajo realne osebe, z globokimi ranami in hudimi travmami. Glavna krivka za vse to zlo pa še naprej širi nadzemeljsko zgodbo o svoji dobroti in ljudje ji slepo sledijo.

Vendar lisica z medom okoli ust se bo prej ali slej ujela v zanko lastnega napuha, kajti niti prefrigano spisane pogodbe in strašenje z odvetniki ji ne bodo pomagali pri nemirnem spancu. Včeraj je bila izrabljena naivnost njene partnerice v visokoletečem ezoteričnem projektu, s katero si je po debaklu s ponudbami luksuznih terapij na sanjskem otočju skočila v lase.

Danes je ob uporabo lastnega imena in priimka za naziv dolgoletne blagovne znamke spravila nič hudega slutečo umetnico, jutri bo njena žrtev nevedni avtor družbenokoristnega izuma, ki mu ga bo zvitorepka financirala, da bi se lahko z njim okoristila.

Zato pazite, s kom sklepate posle, in naj vas ambicije po bliskovitem prodoru v tujino s pomočjo investitorjev ne spravijo v zablodo. Raje bodite prvi na vasi kot goli in bosi v mestu, da se tudi vi ne boste zaradi hudičev v jagenjčkovi preobleki znašli v precepu med skokom z mostu ali novim začetkom.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije