NA EKS

Kolumna Lare Paukovič: Politična propaganda v kinu?

Oglasni prostor Koloseja je sicer na voljo vsem, pa vendar – se spodobi trpati politiko v kino, med razvedrilne vsebine?
Fotografija: Pred ogledom najstniške komedije dobiš še propagando SDS. FOTO: Promocijski Material
Odpri galerijo
Pred ogledom najstniške komedije dobiš še propagando SDS. FOTO: Promocijski Material

To naj bi bila kolumna o problematičnih vidikih neke ameriške komedije, a je bil moj obisk kina nepričakovano politično obarvan, zato bom morala tokrat narediti krajši izlet zunaj kulturne sfere in se dotakniti aktualnega političnega dogajanja.

Film, o katerem govorim, je hollywoodska romantična komedija Počutim se lepo, ki je takoj po izidu čez lužo dvignila precej prahu, saj naj bi se nezdravo lotevala težav s samopodobo. A vseeno je zgodba dovolj privlačna, zasedba pa dovolj zvezdniška, da si ga tudi pri nas hodijo ogledovat številni otroci in mladostniki.

Tako je bilo tudi ob mojem obisku, v soboto pozno popoldne – dvorana je bila polovično zasedena, obiskovalci pa večinoma stari od deset do dvajset let, če ne štejemo staršev, ki so prišli z njimi. Zato me je še bolj šokiralo, ko se je začel med uvodnimi reklamami naenkrat vrteti oglas Slovenske demokratske stranke.

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«

 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije