NA KOŽO

Ta čudovita vukojebina

Gremo mi po njegovo in res, par deset metrov od nabasanih predelov – praznina in tišina.
Fotografija:
Odpri galerijo

Turizem tudi letos cveti. Rekordi obiskanosti padajo kot po tekočem traku, so po prvomajskih praznikih poročali iz malodane vseh priljubljenih destinacij iz domovine in tujine.

Kar v praksi seveda pomeni, da smo se gnetli. Mi štirje v Benetkah, mestu na vodi. Čeprav promet v uličicah še ni bil enosmeren kot v glavni sezoni, je poudaril naš vodnik, smo se od pristanišča do središča najlepšega človeškega mravljišča na svetu svaljkali po polžje. Ko smo s Trga svetega Marka, kjer je bilo na lepo soboto turistov več kot golobov (ki jih v Benetkah, mimogrede, ne smete več futrati), zbežali v stransko uličico na sladoled in se tudi tam zaman ozirali za kvadratnim metrom prostora, da bi ga v miru polizali, nam je prodajalec namignil: Pojdite čisto malo naprej in takoj zavijte desno – tam je majhen trg, tam ni gneče.

Gremo mi po njegovo in res, par deset metrov od hektike nabasanih predelov – praznina in tišina. Par turistov že, in dva domačina, ki sta kramljala v senci, ampak še kolikor hočeš prostora ob vodnjaku, ki smo ga lahko zasedli in stegnili noge brez bojazni, da bi pohodili kakšnega Akihita iz Tokia, Jamesa iz San Francisca ali Radživa iz Mumbaja.

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije