Komentar Mihe Šimnovca: Zakulisne igrice

Čeprav je Milan Mandarić že nakazal menjavo Safeta Hadžića, ni bilo pričakovati, da se bo zanjo odločil v tako prelomnem času.
Fotografija:
Odpri galerijo

Nogometno kolesje se je spet dodobra zavrtelo. Od najmočnejših petih (evropskih) lig so se prvi v nadaljevanje prvenstva že pred mesecem dni pognali v Nemčiji, kjer so zvezdniki münchenskega Bayerna na pragu jubilejne 30. zvezdice. Minuli konec tedna so zeleno luč prižgali tudi za vnovični začetek elitne španske lige, v kateri se obeta še huda bitka za lovoriko med velikima tekmecema, Barcelono in madridskim Realom.



V Franciji so zaradi virusne krize že dokončno končali sezono in za prvaka razglasili Paris Saint-Germain, v Italiji, kjer se obeta še ogorčen dvoboj med Juventusom in Laziem, bodo ligo nadaljevali konec tedna, v Angliji pa že jutri. Toda na Otoku je – kar zadeva končno zmagoslavje – že vse odločeno. Nogometaši Liverpoola imajo namreč tolikšno prednost, da je le še vprašanje časa, kdaj bodo začeli proslavljati 19. lovoriko v zgodovini kluba, prvo po sušnih tridesetih letih.

V Sloveniji so po koncu epidemije bolezni covid-19 odigrali že dva kroga v 1. SNL. Če lahko kritiki ponavljajo, da moštvom na sončni strani Alp primanjkuje kakovosti (beri: dovolj dobrih igralcev), pa jim ne morejo očitati nezanimivega prvenstva oziroma končnice v PLTS. Tako na igrišču kot ob njem. Vodilne tri zasedbe – Olimpijo (53 točk), Celje (51) in Maribor (49) – namreč ločijo vsega štiri točke, prav veliko ne zaostajata niti Aluminij (45) in Mura (44). Zaradi majhnih zaostankov se obeta še nadvse razburljiv finiš v boju za naslov prvaka, tako da je pravzaprav nemogoče napovedati, kdo bo prvi v cilju.

Bitko za slovensko št. 1 so dodatno začinile zakulisne igre tistih, ki vlečejo niti v klubih. Z mariborske barke sta morala že pred krizo skočiti strateg Darko Milanič in športni direktor Zlatko Zahović, včeraj sta službo izgubila še dva trenerja. Če je bilo po nizu slabih predstav in rezultatov bolj ali manj pričakovano, da se bo moral Andrej Razdrh prej ali slej posloviti od Domžalčanov (njihov novi trener je Dejan Djuranović), pa je kmalu zatem kot bomba odjeknila novica, da Safet Hadžić ne bo več vodil Olimpije.


Čeprav je predsednik ljubljanskega kluba Milan Mandarić že večkrat nakazal njegovo menjavo, pa vseeno ni bilo pričakovati, da se bo zanjo odločil v tako prelomnem obdobju. Ko imajo zmaji (kljub sobotnemu porazu s Celjani) kot vodilni na lestvici še vse v svojih rokah oziroma nogah ...

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije