NA KOŽO

Komentar Mihe Šimnovca: Rogličev krog z navijači

Takšni navijači naj v prihodnje raje ostanejo doma, saj bodo tako Primožu bistveno bolj pomagali!
Fotografija:
Odpri galerijo

Med spremljanjem kolesarske dirke po Italiji sem se večkrat vprašal, kakšno mnenje imajo tekmeci o Primožu Rogliču, ki jih je na trenutke pral skorajda tako, kakor je karavano več dni zapored na cestah neusmiljeno pral dež.

Le kaj si, denimo, zvezdniki, kot so Mikel Landa, Vincenzo Nibali, Simon Yates in drugi, ki se pravzaprav že vse od otroštva ukvarjajo s kolesarstvom, mislijo o nekom, ki je v ta šport šele pred nekaj leti zavil bolj ali manj po naključju in jim je zdaj že povsem kos, če ne celo boljši?


Glede na to, kako so se najhujši tekmeci na posameznih etapah povezali in združili moči v boju proti športniku iz Strahovelj pri Kisovcu, kjer se je učil smučarskih skokov, v katerih je bil prav tako izjemno nadarjen, jim gre verjetno zelo v nos, da jih premaguje nekdanji skakalec iz Zasavja. Ki je začel pedale resno vrteti po spletu nesrečnih oziroma srečnih okoliščin, kakor se pač vzame, šele pri 23 letih (tedaj je podpisal prvo profesionalno pogodbo z Adrio Mobil), ko imajo drugi za seboj že nešteto dirk.

Čeprav tega ne bodo priznali, jim mora iti to – pa pustimo ob strani dejstvo, da je Rogla nadnaravni (športni) talent – še kako na živce. Eden od kolegov mi je ob tem navrgel, da bi on, če bi bil Nibali, Landa ali kdo drug iz svetovnega vrha, svoje kolo prvič, ko bi ga prehitel nekdo po le nekaj letih (kolesarskih) treningov, nemudoma zapeljal v garažo. In se ga nikoli ne bi več dotaknil!

To mora biti za vodilne kolesarske zvezdnike res boleče, za slovenske ljubitelje (tega) športa pa je seveda navdušujoče, da smo končno dočakali mojstra vrtenja pedalov, ki se je sposoben boriti za zmago na najprestižnejših večtedenskih dirkah.

V preteklih dneh je bilo zares lepo ob italijanskih cestah videti številne Rogličeve privržence s slovenskimi zastavami, manj lepo pa poslušati kritične komentarje na tujih televizijskih postajah zaradi nekaterih posameznikov, ki so s svojim nespametnim vedenjem (porivanjem Rogle), da navijača, ki je podrl Miguela Angela Lopeza, sploh ne omenjamo, naredili več škode kot koristi. Takšni naj v prihodnje raje ostanejo doma, saj bodo tako Primožu bistveno bolj pomagali!

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije