NA KOŽO

Komentar Mihe Šimnovca: Priložnost, ki je ne gre zamuditi

Za ljubljansko moštvo, ki je v minulih letih prestalo marsikaj, zdaj sleherni uspeh pomeni dodaten korak k stabilizaciji kluba.
Fotografija:
Odpri galerijo

Kar ni uspelo železarjem v polfinalu alpske hokejske lige (AHL), je zmajem v sklepnem dejanju tega tekmovanja. Potem ko so bili proti volkovom iz Pustertala že v izgubljenem in na videz brezizhodnem položaju, se je hokejistom SŽ Olimpije v velikem finalu posrečil čudežen zasuk.


V zadnji tretjini odločilne sedme tekme v Brunicu so namreč Ljubljančani bruhali ogenj; potem ko so izničili vodstvo jeseniških krvnikov (0:1), so jih na koncu premagali s 3:1 in osvojili naslov prvakov AHL. Po zaostanku z 1:3 v zmagah!

Že res, da ne gre za najuglednejše tekmovanje, v Evropi je namreč – roko na srce – kar več lig bistveno močnejših, navsezadnje je v regiji kakovostnejša tudi EBEL, pa vendarle. Lovorika je lovorika, za tivolsko moštvo, ki je v minulih letih prestalo marsikaj, zdaj sleherni uspeh pomeni dodaten korak k stabilizaciji kluba. Razveseljivo je tudi, da so izločilni boji v dvorano pod Rožnikom spet privabili lepo število gledalcev, kar je še en dokaz, da športni zanesenjaki v Ljubljani pogrešajo napete in razburljive obračune na ledu.

Toda hokejske sezone še zdaleč ni konec. Že drevi se bo namreč začel veliki finale v državnem prvenstvu, v katerem si bodo člani Olimpije prizadevali v dveh tekmah potrditi, da so res najboljši klub pod Alpami. To jim bodo poskušali v večnem derbiju preprečiti Jeseničani, ki so spomladi vidno stopnjevali formo in bodo zagotovo nadvse nabrušeni pričakali oba obračuna z velikimi tekmeci iz Ljubljane, tako da se obeta še zelo huda bitka za naslov državnih prvakov.

Slovenski ljubitelji najhitrejše moštvene igre pa bodo prišli v prihodnjih dneh na svoj račun tudi zaradi reprezentance; varovanci selektorja Iva Jana bodo namreč pred bližnjim odhodom na svetovno prvenstvo skupine B v Kazahstanu, kjer si bodo poskušali priigrati vstopnico za vrnitev med elito leta 2020, jutri in pojutrišnjem na Bledu odigrali dve pripravljalni tekmi z izbrano vrsto Italije.

Po dolgem času se bo na slovenskem ledu znova predstavil tudi Anže Kopitar, naš edini zvezdnik iz NHL. Priložnost (za ogled njegovih mojstrovin), ki je ne gre zamuditi, kajti veliko vprašanje je, kdaj se bo ponudila naslednjič.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije