NA KOŽO

Komentar Mihe Šimnovca: Le kdo bi si to mislil še lani?

Primož in Tadej sta osupnila tudi številne tuje komentatorje, ki so bili polni hvale na račun zmagovitega slovenskega dvojca.
Fotografija:
Odpri galerijo

Slovenskim športnim navdušencem se bo minuli petek vtisnil globoko v spomin. Za to sta najprej poskrbela sijajna kolesarja Tadej Pogačar in Primož Roglič, ki sta na kraljevski 13. etapi dirke po Španiji uprizorila nepozabno predstavo, pometla z vso konkurenco in drug za drugim prikolesarila v cilj za zgodovinsko dvojno slovensko zmago na eni od največjih tritedenskih tekem v kolesarstvu.

Z nadnaravno močjo sta se na strmem vzponu, na katerem je premikanje povzročalo preglavice že navijačem, na videz brez večjih težav otresla zasledovalcev in jim pošteno nagnala strah v kosti. Osupnila sta tudi številne tuje komentatorje, ki so bili polni hvale na račun zmagovitega slovenskega dvojca.


Zdaj ni več nobenega dvoma, Slovenija je postala prava kolesarska (vele)sila. S Pogačarjem, ki bo 21. septembra upihnil šele 21. svečko, smo po Rogliču dobili še drugega kolesarja, ki se je sposoben na največjih dirkah potegovati za najvišje končne uvrstitve, in ne »le« etapne.
Kakor koli že; zdi se, da sta Primož in Tadej z imenitno predstavo vlila energijo in pogum ter dala krila tudi slovenskim nogometašem, ki so nekaj ur pozneje proti favoriziranim Poljakom z zvezdnikom Robertom Lewandowskim na čelu kar leteli po zelenici stožiškega stadiona in slavili odmevno zmago v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu 2020.

Le kdo bi si to mislil še lansko jesen, ko je naša izbrana vrsta pod vodstvom Tomaža Kavčiča v ligi narodov pristala na dnu lestvice skupine D, potem ko v dveh tekmah ni zmogla premagati niti Cipra?!

K petkovemu uspehu, ki vliva upanje na preboj slovenske reprezentance na največje tekmovanje na stari celini, je pomemben delež prispeval prav vsak član moštva, ogromno zaslug zanj pa ima vsekakor tudi selektor Matjaž Kek, ki je s svojo ekipo v pičlem letu dni povsem preporodil naše reprezentante, jim v glavo spet vcepil zmagovalno miselnost in iz njih znova naredil zmagovalce. In prav to velike trenerje loči od povprečnih. Očitno ima nekje čarobno paličico, s pomočjo katere lahko iz fantov iztisne več kot drugi.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije