Objavljeno 06. november 2018 22.25 | Posodobljeno 06. november 2018 22.38

Komentar Darinke Pavlič Kamien: Plačujete, česar ne potrebujete?

Ključne besede: komentar

Toda tudi na ta delček morate paziti, da ne postane prevelik. Če niste budni, izgubljate.

S Telekomom imam osebno zgodovino, zato se še danes name kdo obrne za pomoč. Ali le za pripoved, kot je tale.
Ob temeljitem pregledu Telekomovega elektronskega računa je znanec ugotovil, da mu največji domači ponudnik TK-storitev še vedno zaračunava hrvaški internet, ki ga je v evforiji nogometne vročice vklopil med zdaj že daljnim poletjem.

Kako, za vraga, se je hudoval, skočil v Moj Telekom in po napetih minutah utrudljivega iskanja med množico zavihkov ugotovil, da je kljukica ponavljanje resnično odprta. Kako, kdaj in po kakšnem naključju se je kljukica obrnila proti njegovi pravi volji, saj je vendar jasno, da smo Slovenci na Hrvaškem le štirinajst dni, nikakor pa ne do konca novembra. Zato pozor, pravi znanec, pazite, veliki brat ni nujno tudi vaš prijatelj!

Vsaka neprevidnost pri prebiranju zelo razčlenjenega računa, ki vsebuje vse preveč postavk, ki jih sploh ne uporabljate, je usodna, da pozabite na tiste, ki vam zvišujejo mesečni znesek. Zajetni, nepregledni računi lahko prelisičijo vašo pozornost in dodajo del tistega, česar niti niste želeli kupiti.

Računi vsebujejo vrtoglave zneske, ki kažejo, koliko bi vam vaš provider lahko zaračunal po svojem ceniku, pa tega ne stori, ker mu vaše mnenje in paket, ki ga plačujete vsak mesec, veliko pomenita. Zato se zadovolji le z delčkom. Toda tudi na ta delček morate paziti, da ne postane prevelik. Bodite pozorni pri izbiri paketov, ki se brezstopenjsko spreminjajo. To, kar je danes dobro, bo čez nekaj mesecev že slabo. Če niste budni, izgubljate.
Toda tudi na ta delček morate paziti, da ne postane prevelik. Če niste budni, izgubljate.


Mobilne aplikacije, ki sicer upravljanje TK-storitev preselijo v vaš dom, ne pomenijo le konca čakanja ob obupno ponavljajoči se muziki v čakalni vrsti. Odpirajo tudi možnost, da če niste ravno cyber freak, sami in »prostovoljno« naredite napako, se zatipkate. In ker tega ne počnete vsak dan, naredite še kako drugo neumnost, ki frekvenčnemu oligopolistu omogoča, da vam, sicer legalno, a etično vprašljivo, jemlje denar za stvari, ki jih v resnici niste mislili naročiti. A ne mislite, da ste na varni strani, če niste naročnik iz te zgodbe. Izkušnja je univerzalna.
Deli s prijatelji