Kolumna Tomaža Miheliča: Razred 2020

Alya, Kataya, Kaja, Mojca, Teja, Denis, Jani, Luka, Miki in moja malenkost vas bomo popeljali v nepozabno plesno pomlad.
Fotografija: Alya, Kataya, Kaja, Mojca, Teja, Denis, Jani, Luka, Miki in moja malenkost vas bomo popeljali v nepozabno plesno pomlad. FOTO: Ana Gregorič
Odpri galerijo
Alya, Kataya, Kaja, Mojca, Teja, Denis, Jani, Luka, Miki in moja malenkost vas bomo popeljali v nepozabno plesno pomlad. FOTO: Ana Gregorič

Končno so razkrili še zadnjo neznanko, ki je zaokrožila letošnjo ekipo prihajajoče sezone turnirja Zvezde plešejo. Seveda je slovenske osebnosti iz javnega življenja zelo nehvaležno naslavljati z zvezdami, saj nimamo niti tovrstnega odnosa do glasbenih, igralskih, športnih in drugih slavnih obrazov, kot so ga deležni njihovi kolegi iz tujine. Da sploh ne omenjam razlike v višini honorarjev.

Z izjemo nekaj mednarodno uspešnih posameznikov je ostala večina bolj ali manj prepoznavna, kar jih po domačih standardih uvršča med nekakšne zvezdnike. Tokrat sem se celo jaz znašel med njimi kot eden izmed tekmovalcev plesnega šova, ki bo od marca naprej krajšal nedeljske večere na eni od slovenskih komercialnih televizij.

Bilo bi precej čudno, če se ob razodetju imen sodelujočih ne bi vsuli zdaj že ponarodeli komentarji, da gre vendarle za format, v katerem bi morale nastopiti zvezde, o teh pa niti tokrat ni ne duha ne sluha. Ob tej ruralni miselnosti lahko le skomignem z rameni, kajti smisel licenčnega projekta ni v teži zvezdniškega prahu, ki ga sodelujoči prinesemo s sabo, ampak je poudarek na našem plesnem potencialu in želji po učenju čim bolj zahtevnih koreografij.

Vse v mejah zmožnosti, ambicij, volje. Priznam, da mi gre težko z jezika, ko moram sebe ali svoje sošolce iz razreda 2020, kot smo se poimenovali, nasloviti z zvezdami, ampak saj gre pri vsem le za naslov razvedrilne oddaje. Ni razlogov, da bi pri nečem tako nedolžnem, čistem in lepem, kakor je ples, udrihali po nastopajočih, samo zato, ker ne zadovoljujemo gledalčevih pričakovanj o stopnji zvezdništva. Če vam izdam eno interno, se nas vseh deset tekmovalcev dejansko požvižga na opazke, zlonamerne komentarje in precej primitivne zapise, naslovljene na našo prisotnost v enem najbolj gledanih šovov na slovenski televiziji.

Prepričan sem, da boste že po prvih dveh vikendih spremenili mnenje, saj je tokratna sezona prežeta s plesnim talentom. Predpriprave so že v zagonu in naši skupni trenutki so postali nekakšna družinska srečanja. Brez fige v žepu lahko zatrdim, da smo se odlično ujeli in da med nami ni niti enega motilca vzdušja, ki bi z egoističnimi izpadi kvaril naše razpoloženje. Zaobljubili smo si, da se bomo po najboljših močeh trudili ohranjati takšno energijo, četudi se zavedamo, da najtežji del šele prihaja.
Alya, Kataya, Kaja, Mojca, Teja, Denis, Jani, Luka, Miki in moja malenkost vas bomo popeljali v nepozabno plesno pomlad. FOTO: Ana Gregorič
Alya, Kataya, Kaja, Mojca, Teja, Denis, Jani, Luka, Miki in moja malenkost vas bomo popeljali v nepozabno plesno pomlad. FOTO: Ana Gregorič

Naporni celodnevni treningi, krvavi žulji, podplutbe, poškodbe, visoka pričakovanja javnosti in neljuba izpadanja bodo ustvarjali dodaten pritisk, a glede na našo uigranost in dosedanjo povezanost bomo tudi te izzive družno prebrodili. Ni skrivnost, da ljubim ples in sem od prve sezone stiskal pesti, da bi me povabili med nastopajoče. Ampak niti sanjalo se mi ni, da bom poleg možnosti osvajanja plesnega znanja dobil toliko novih prijateljstev, ki so vredna več kot vsakršno zmagoslavje.

Srčno si želim, da bi se ta naša ognjevitost iz zaodrja prenesla v vaše domove in da bi ob spremljanju naših nastopov vsaj za trenutek pozabili na svoje tegobe in se predvsem zabavali. Če se ob tem še zavrtite pred malimi zasloni, bo naša naloga opravljena z odliko.

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije