NIKOLI NE OBUPAJ

Za Dončića 2000 evrov

V Trebnjem humanitarna akcija Never Give Up za družino v stiski. V soboto zvečer so prizadevni organizatorji zbrali kar šest tisočakov.
Fotografija: Sinovi cvička radi igrajo nogomet, v dobrodelni namen pa še posebno. FOTO: Drago Perko
Odpri galerijo
Sinovi cvička radi igrajo nogomet, v dobrodelni namen pa še posebno. FOTO: Drago Perko

TREBNJE –  V Trebnjem so konec tedna pokazali, da imajo veliko srce. Ko je treba, stopijo skupaj. »Glavni smisel in razlog, da smo tule, je želja, da pomagamo otrokoma. Le upamo in želimo, da bo družini donacija pomagala,« nam je povedal Timo Grandovec, ki je bil operativni vodja in šef dogodka v lično urejenem trebanjskem športnem parku, kjer se je tretje leto zapored ustavila karavana dobrodelnežev, združenih v ekipi humanitarnega gibanja Never Give Up!

Teklo je staro in mlado. FOTO: Drago Perko
Teklo je staro in mlado. FOTO: Drago Perko


»Ne damo se, osmo leto zapored že traja naša akcija. Tale trebanjski stadion je že 72. postaja, kjer smo se ustavili,« ponosno pove Matej Markovič, ki je ob Lani Grandovec Markovič in Robertu Šmidu eden od treh stebrov akcije. Ko naštevamo tiste, ki so zaslužni, da gre akcija dalje, je zagotovo še Janez Markovič, Matejev oče. »Oče Janez prvi pride in zadnji gre. Brez njega si ne predstavljamo tega dogodka,« iskreno pove Matej, ki je v prvih petih sezona pretekel na vsakem dogodku en maraton, torej 10 v desetih dneh. Zato je bil precej izčrpan, vsi na stadionu pa od njega razen teka niso imeli nič. »Malce smo spremenili koncept: zdaj v lokalnem okolju najdemo maratonca, ki opravi s preizkušnjo. Če ga slučajno ni, opravim sam, po navadi odtečem dva do tri maratone,« pove Matej, ki je ponosen na zbrana sredstva in idejo. Lani so razdelili 20.000 evrov 10 družinam. Letos so samo v Trebnjem zbrali šest tisočakov.

Maratonca Andrej Zupan in Matej Markovič. FOTO: Drago Perko
Maratonca Andrej Zupan in Matej Markovič. FOTO: Drago Perko


Tretjino od tega se je nabralo na dražbi, na kateri so prodajali dres košarkarja Luke Dončića z njegovim podpisom. Šampionov dres je pristal v rokah Ine Meserko, ki je zastopala domače podjetje Tem Čatež. »Direktor podjetja Andrej Bajuk nas je poslal, da pridemo na licitacijo. Z željo, da pomagamo družini in da dodamo v našo zbirko še ta cenjeni dres,« nam je zaupala Ina. »Eden od naših podpornikov pozna Mirjam Poterbin, mamo Luke Dončića. Takoj sta nam priskočila na pomoč. Sam sem poklical Dejana Zavca, ki je podaril rokavice,« je Matej Markovič pojasnil, kako so zbrali dragocene rekvizite za draženje. Poleg rokavic in dresa so licitirali še nogometno žogo s podpisi slovenskih reprezentantov, nogometne hlače Jasmina Kurtića, polo majico slovenske košarkarske reprezentance z EP v Istanbulu ter dres rokometnega asa Mihe Zarabca.

Šampionov dres je ostal na Dolenjskem. FOTO: Drago Perko
Šampionov dres je ostal na Dolenjskem. FOTO: Drago Perko

»Že tretjo leto zapored smo želeli akciji 10 krogov za 10 nasmehov dodati nekaj več. Poleg prej omenjene licitacije sta to še nogometni in košarkarski turnir, na voljo so bila igrala za otroke. Da se medgeneracijsko povežemo. Da se kaj spije in poje, da se imajo ljudje fajn,« je še dodal Timo Grandovec, ki je z ekipo naredil velik in pravi posel. Poln športni park je bil dokaz za to. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije