PREVARA

Za 9 stekleničk vode dala dobrega tisočaka

Slepar jo je prepričal, da bo čudežna voda odgnala vse zlo. Vsak dan popila žličko vode in se z njo poškropila, a sreče od nikoder.
Fotografija: Čeprav je kupila vodo v navadnih stekleničkah, se alarmi v njeni glavi niso prižgali.
Odpri galerijo
Čeprav je kupila vodo v navadnih stekleničkah, se alarmi v njeni glavi niso prižgali.

Ko ti sreča obrne hrbet in se usoda zlovešče reži, je marsikdo pripravljen zgrabiti še tako tanko rešilno bilko, da bi se izvlekel iz brezna, pripravljen preizkusiti kaj še tako za lase privlečenega, če le obstaja vsaj najmanjše upanje na lepši, boljši jutri. In prav zaradi tega je gospa Yang iz Singapurja nasedla sleparju, očitno že umetniku v prenašanju ljudi naokoli, ki je nesrečnici prodal navadno vodo v navadnih plastičnih stekleničkah za približno tisočaka. Zgolj ob ustnem zagotovilu, da je to sveta voda, s katero ji bo uspelo življenje obrniti na bolje.

V stanovanjcu se je stiskala z možem, sestro in očetom. In da je bilo vse še slabše, sta z možem skoraj hkrati izgubila službo. Yangovi se je zdelo, da je dosegla dno, izhoda ni več videla, ko ji je rešitev padla skoraj z neba. V njihovi soseski se je namreč zadrževal malce skrivnostni Indonezijec, trdeč, da je duhovni svetovalec ter prodajalec tega in onega, vse s skoraj čudežnimi močmi za odganjaje vsakršnih tegob. In očitno je imel rešitev tudi za Yangovo. Sveto vodo, ki bi iz njenega življenja pregnala smolo. »Prevzel me je. Verjela sem njegovim besedam. Morda sem tudi mislila na svoja otroka, saj sem upala, da se bosta, če postanem finančno neodvisna, lahko vrnila od rejniških družin k meni,« pripoveduje Singapurka, ki je skupaj napraskala vse prihranke in za pomoč prosila tudi sestro, da je zbrala zahtevani kupček 1200 evrov. Toliko jo je namreč stala pot v lepše življenje.

Čakala je na čudež, tega ni bilo od nikoder. Foto: Getty Images
Čakala je na čudež, tega ni bilo od nikoder. Foto: Getty Images

Čudežna voda, ki reši vse tvoje težave! Temu se pač ni moč upreti. No, vsaj Yangova se ni mogla in je za dobrega tisočaka kupila devet stekleničk vode, pri čemer ni pomislila, da gre za prevaro. Vestno je sledila navodilom in vsak dan popila za čajno žličko vode, del pa polila po sebi. Toda vsak naslednji dan ji ni prinesel prav nič več sreče, njeno življenje je potekalo po starem. »Nobenih obljubljenih sprememb nisem opazila. Zato sem poklicala policijo,« pravi Yangova. Čeprav priznava, da bi že na začetku morala biti vsaj malce sumničava. Tako pa je ostala brez denarja, smola pa se je je še vedno držala.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije