NI UPORABIL LE NOŽA

Taščo Marijo je umoril tudi z mačeto

Janez Šesek med napadom v Zagorju ni uporabil samo noža. Ali bi se tragediji lahko izognili, če morilca ne bi izpustili iz pridržanja?
Fotografija: Šeska so zaradi groženj pridržali le nekaj dni pred zločinom.
Odpri galerijo
Šeska so zaradi groženj pridržali le nekaj dni pred zločinom.

ZAGORJE OB SAVI, LJUBLJANA – Odvetnik Robert Čebular postane redkobeseden, ko beseda nanese na 50-letnega klienta Janeza Šeska iz Podroj nad Šmartnim pri Litiji. »V priporu je, proti njemu poteka sodna preiskava, odrejeno je izvedenstvo psihiatrične stroke.« Od tega, kako je bilo s Šeskovo prištevnostjo 7. marca, ko je v Zagorju vzel življenje nekdanji tašči, 53-letni Mariji Hace, bo tudi odvisno, ali in kakšna kazen ga bo doletela. Osumljen je umora, zagroženih je do 30 let zapora.
Medtem je znanih nekaj novih podrobnosti o zločinu, pred katerim naj bi Šesek pretil, da bo nekdanji partnerici in materi njunih sinov Jeleni z mačeto prerezal vrat. Izvedeli smo, da je prav to orožje poleg noža uporabil med napadom na Marijo.

Aprila lani je Jelena zapustila nasilnega Šeska, se z otrokoma za nekaj časa naselila v varni hiši, zatem pri materi v Zagorju, potem pa je v tem kraju dobila manjše stanovanje. Po odločitvi centra za socialno delo je smel oče otroka videvati enkrat na dva tedna, a naj bi ju po pripovedovanju njegovih prijateljev videval zelo redko. V začetku marca naj bi Jeleno pričakal pred službo in ji torej zagrozil, naj mu omogoči stik z otrokoma in da je to njena zadnja priložnost, sicer jo bo ubil in ji z mačeto prerezal vrat.
Obiskali so ga policisti in mu vročili odredbo o prepovedi približevanja, po kateri se nekdanji partnerici ne sme približati na manj kot 200 metrov. Policisti so ga celo pridržali in o postopku obveščali ljubljansko okrožno tožilstvo, na podlagi tožilčevih navodil pa so ga izpustili na prostost.
 

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije