POŠILJKA

Sumljivi prah za princa in Meghan

V Kensingtonsko palačo je prispela pošiljka z belim prahom, naslovljena na slavna zaročenca. Policisti se pospešeno pripravljajo na varovanje njune majske poroke, kar bo velik zalogaj.
Fotografija: Meghan Markle in princa Harryja je pošiljka prestrašila. FOTO: AP
Odpri galerijo
Meghan Markle in princa Harryja je pošiljka prestrašila. FOTO: AP

Princ Harry in Meghan Markle sta se v začetku meseca močno prestrašila. V Kensingtonsko palačo je namreč prispela pošiljka, naslovljena na njiju, iz nje pa se je, ko so jo odprli, vsul bel prah. K sreči ni prišla do naslovnikov in iz palače so nemudoma poklicali policijo in varnostnike, a novica je kljub temu dosegla slavna zaročenca. Vse, ki so bili v stiku s pošiljko, so poslali v karanteno, dokler niso policisti dobili rezultatov analize prahu, ki je pokazala, da ta ni bil nevaren. Še eno pošiljko s sumljivim prahom, za katerega so, enako kot v Kensingtonski palači, mislili, da je antraks, je neznanec poslal v britanski parlament, namenjen je bil državni sekretarki. Tudi v tem primeru se je izkazalo, da prah ni bil nevaren. Policisti preverjajo, ali nista oba primera morda povezana, prav tako so nemudoma sprožili preiskavo, da bi ugotovili, kdo je pošiljki poslal, a te osebe še niso izsledili.

Varnostni ukrepi

Je pa incident v Kensingtonski palači policiste in preiskovalce vzpodbudil, da so še z večjo natančnostjo začeli načrtovati varnostne ukrepe na bližajoči se poroki Meghan in Harryja. Pripravljajo se na vse mogoče scenarije, od najhujšega, da bi udarili teroristi, do primera, da bi incidente povzročal nasilni manijak. Sive lase jim povzroča predvsem vožnja s kočijo, ko se bosta mladoporočenca popeljala po ulicah Windsorja. Kočija je odprta, ulice pa bodo polne ljudi, ki bodo hoteli Meghan in Harryju zaželeti srečo v zakonu, in kaj lahko se bo med njimi našel kdo z manj ljubeznivimi nameni. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije