TRAGIČNA NESREČA

Slišal se je grozljiv krik: Branka med ribolovom udarila elektrika

Objavljeno 20. marec 2019 19.34 | Posodobljeno 20. marec 2019 19.34 | Piše: Nada Černič Cvetanovski

Sevničan se je na ribniku Loke z ribiško palico dotaknil električnih žic. Oživljala sta ga reševalec in medicinska sestra, ki sta se pripeljala mimo.

Zgodilo se je blizu ribiškega doma. FOTOGRAFIJE: Nada Černič Cvetanovski
ZAVRATEC PRI SEVNICI – Ni še dolgo tega, ko smo poročali, da se je testiranje ribiških palic na ribniku Mačkovci v Brestanici končalo z zlomljeno čeljustjo in izbitim zobom, že je tu nova tragična ribiška zgodba. Sevničan, ki je na ribniku Loke pri Zavratcu testiral svoje ribiške palice, je doživel udar električne energije, njegovo stanje pa je zelo resno.
image
Zgodilo se je blizu ribiškega doma. FOTOGRAFIJE: Nada Černič Cvetanovski

V nedeljo se je Sevničan Branko P. s sinovoma odpravil na ribolov na ribnik Loke pri Zavratcu, ki je v upravljanju Ribiške družine Sevnica. Opremljen je bil s profesionalnimi ribiškimi palicami, in kot so povedali očividci, je nameraval testirati svoje palice, da bo videl, kako daleč lahko vrže z njimi. Nenadoma so gostje onemeli, ko so zaslišali grozljiv krik.
image
Zakaj se je Branko odločil za ribarjenje ravno v tem kotu, kjer potekajo električne žice?

Takoj so vedeli, da ni to krik navdušenja nad kakim rekordnim ulovom, temveč krik groze. Pogledali so proti kraju, od koder je prišel glas, in videli na tleh negibno ležati Branka. Ker je preizkušal palico in ribaril ravno v tistem kotu ribnika, nad katerim so speljane električne žice, je bilo takoj jasno, da se je s svojo ribiško opremo dotaknil električnih žic in doživel udar električne energije.

Ko so prvi gostje hoteli pomagati nesrečnemu ribiču, ki ni kazal znakov življenja, se je v nedeljskem popoldnevu po glavni cesti ravno pripeljal avto, v katerem sta se vozila medicinska sestra in reševalec na urgenci. Ko sta videla, da se nekaj dogaja, sta takoj ustavila avto, stekla k ribniku in začela oživljati nesrečnega Branka. Kmalu so prispeli tudi reševalci in hudo poškodovanega ribiča odpeljali v novomeško bolnišnico, njegovo zdravstveno stanje pa je kritično.
Domačin je zaradi hudih poškodb v smrtni nevarnosti.


Policijska uprava Novo mesto je bila o dogodku obveščena v nedeljo popoldne. "Krški reševalci so nas obvestili, da oskrbujejo hudo poškodovanega 43-letnega moškega. V dopoldanskih urah naj bi se poškodoval med ribolovom v kraju Zavratec na območju Sevnice," je povedala tiskovna predstavnica Alenka Drenik.

Novomeški kriminalisti in kriminalistični tehniki so opravili ogled in zbrali obvestila. Na podlagi kriminalistično-tehničnega ogleda in podatkov iz bolnišnice so potrdili, da je poškodba nastala zaradi udara električnega toka. Pri nadaljnjem preverjanju okoliščin je bilo ugotovljeno, da je udar električnega toka najverjetneje povzročil dotik karbonske ribiške palice z nadzemnim visokonapetostnim vodom. Na PU Novo mesto so dodali, da je po podatkih iz bolnišnice moški zaradi hudih poškodb v smrtni nevarnosti. 
Deli s prijatelji