RUDAR VELENJE

Poplačani knapi spomladi še nevarnejši

Nogometni prvoligaš Rudar s petimi novinci optimistično v drugi del sezone. Jeseni so prijetno presenetili s četrtim mestom, zdaj je klub tudi finančno saniran.
Fotografija: Leon Črnčič je eden ključnih igralcev velenjskega. Rudarja. Foto: nkrudarvelenje.com
Odpri galerijo
Leon Črnčič je eden ključnih igralcev velenjskega. Rudarja. Foto: nkrudarvelenje.com

LJUBLJANA – Če kje, je v primerjavi z jesenskim delom sezone ozračje precej precej boljše v taboru nogometašev Rudarja iz Velenja. Na zimski odmor so sicer šli z visokega četrtega mesta, toda preživljali so pravo kalvarijo, saj ni bilo denarja. Z zimsko prodajo prvega strelca Johna Maryja na Kitajsko in štoperja Damjana Vukliševića na Češko se je napolnila blagajna knapov, vodstvo kluba je poravnalo zaostale obveznosti in trener Marijan Pušnik je lahko začel priprave z zadovoljnimi igralci.

"Za nas so igralci jeseni osvojili prvo mesto, saj so bili konkurenčni vsem ekipam, čeprav smo imeli precejšnje finančne težave. Tudi poletna izbira Marijana Pušnika za trenerja se je izkazala za zelo dobro. Klub je zdaj finančno saniran in na zdravih temeljih, še vedno pa iščemo generalnega sponzorja. V drugi del prvenstva vstopamo optimistično, zadovoljni bomo z uvrstitvijo na sredino lestvice, če pa se ponudi priložnost za kaj več, bomo to zagrabili z obema rokama," je dejal podpredsednik Rudarja in podžupan občine Velenje Peter Dermol.

Po odhodu peterice igralcev je strateg zeleno-črnih Pušnik, ki ga je v teh dneh v posteljo položila gripa, dobil pet novincev. To so napadalci Abu Kamara iz Liberije, Ante Solomun, Ivica Šimunac (oba iz Hrvaške) in Djair Parfitt-Williams z Bermudov ter krilni igralec Edin Šehić, ki je rojen na Hrvaškem, igral pa je za mlajše selekcije BiH. "Ozračje v slačilnici je zelo dobro, zdaj smo povsem osredotočeni na delo na treningih in tekme. Z novimi igralci smo se hitro ujeli in dobro povezali tudi na team-buildingih. Na vsaki tekmi bomo igrali na zmago, tako bo tudi v soboto proti Domžalam na našem stadionu," je napovedal 27-letni vezist Leon Črnčič, ki dres Rudarja nosi že od leta 2011. Trener Pušnik je torej pred novim izzivom, s kakršnim je v preteklosti že večkrat opravil zelo dobro; namreč uveljavil je mlade igralce in poskrbel za donosno prodajo. To je zdaj ob dobrih igrah tudi osnovna filozofija knapov iz Šaleške doline. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije