FILMSKA ARETACIJA

Po streljanju je pobegnil s taksijem

Objavljeno 30. junij 2020 21.00 | Posodobljeno 30. junij 2020 21.14 | Piše: Aleksander Brudar

Alen Žilić zanika krivdo, da naj bi Amirja Ogreševića napeljeval k umoru. Sam nasprotno trdi, da je v resnici on njegova žrtev.

Filmska aretacija v začetku januarja pred BTC FOTO: Tone Perić
Prav po filmsko se je 7. januarja na Letališki cesti v bližini nakupovalnega središča BTC odvila aretacija 36-letnega Alena Žilića. In sicer, kot se je izkazalo, zaradi domnevnega napeljevanja Amirja Ogreševića k umoru D. D. Zadeva je včeraj že prišla pred ljubljansko okrožno sodnico Špelo Koleta, ki je od Žilića želela izvedeti le, ali krivdo po obtožbi prizna ali ne. Na njegov odgovor ni čakala prav dolgo, saj je že takoj povedal, da ni kriv. Za tožilstvo, ki je bilo v primeru priznanja krivde po naših podatkih Žiliću pripravljeno dati 10 let zapora, je celotna zgodba povsem jasna. In sicer naj bi moral Ogrešević iz strahu pred Žilićem, ker naj bi mu ta grozil, prijeti za pištolo ter umoriti oškodovanca. Menda samo zato, ker naj bi oškodovanec Žilića udaril po glavi v gostilni Rogovilc. Ogreševića naj bi tako Žilić napeljeval k umoru vse od decembra 2019 do 6. januarja letos.
image
Alen Žilić trdi, da je nedolžen. FOTO: Marko Feist

Po drugi strani je obramba prepričana, da sodišče vsemu temu ne sme verjeti prav nič. Žilić naj bi bil nedolžen, poleg tega naj bi njegova domnevna žrtev trdila, da Žilića sploh ni udarila. Obramba je tudi prepričana, da naj bi Ogrešević priredil posnetke in SMS-sporočila, ki jih je kar sam prinesel organom pregona. V ljubljanskem priporu pa naj bi Ogrešević 7. februarja letos, tako obramba, pred dvema sopripornikoma »preklinjal Žilića«, da ga ni mogel ubiti in da ga je za to celo čakala 25.000 evrov vredna nagrada. Ko pa je bil 12. marca zaslišan v preiskavi, je po navajanju Žilićevega zagovornika na vprašanje, kdo sta njegova sopripornika, dejal, da ju ne pozna. »Na dodatno vprašanje, ali ve, s kom je bil v pridržanju 7. februarja, pa je sam od sebe, ne da bi ga kdor koli vprašal, rekel, da sta to tista dva, ki bosta povedala, da ga je v predalu avtomobila čakalo 25.000 evrov.«

Obramba spomni še na dogodek iz 6. januarja letos, ko naj bi Ogrešević pred hotelom Stil streljal na obtoženega, nato pa pobegnil s taksijem k prijatelju v Kamnik. Po mnenju obrambe je to dejanje precej nenavadno, saj če bi se tako bal Žilića, bi šel najprej na policijo. Sicer pa, kot smo še lahko slišali na sodišču, je bil Žilić v ljubljanskem priporu žrtev napada, in sicer se ga je lotil Mehmed Mahmutović, domnevni ropar in posiljevalec ljubljanskih prostitutk. Mahmutović naj bi ga vprašal, ali bo čaj, in ko je Žilić prikimal, naj bi ga kar trikrat močno zabodel. Obramba ne dvomi, da je šlo za naročen umor. 
Deli s prijatelji