POHOTNI NERMIN

Mariborski zobar pacientki: Kak' si lahka, kaj bi ti delal. Daj hlačke dol ...

Zobozdravnik Nermin Suljić jo je odnesel le s pogojNo. V ordinaciji nad dvojčici, eno naj bi celo posilil.
Fotografija: Ko sta ostala sama, se je spravil nad pacientko. Foto: Guliver/Getty Immages
Odpri galerijo
Ko sta ostala sama, se je spravil nad pacientko. Foto: Guliver/Getty Immages

MARIBOR – Šokantna zgodba sega v november 2016, ko je takrat 31-letna Mariborčanka zaradi hudega zobobola obiskala izbranega zobozdravnika. Bilo je sredi dne, ko naj bi jo Nermin Suljić sprejel v ordinacijo, v kateri je bila sprva tudi asistentka, ki je pripravila injekcijo.

Potem je ta zapustila ambulanto, zobozdravnik in pacientka pa sta ostala sama, in zaradi tega, kar je sledilo, zdaj stomatolog velja za krivega kaznivega dejanja spolnega nasilja, po poročanju Večera pa so ga obsodili na pogojno kazen eno leto zapora s preizkusno dobo treh let. Proces je sicer potekal za zaprtimi vrati, nad nepravnomočno sodbo pa naj bi Suljić vložil pritožbo, saj vztraja, da očitki na njegov račun niso bili resnični.


Dogajalo naj bi se v ordinaciji v Novi vasi. FOTO: Aleš Andlovič
Dogajalo naj bi se v ordinaciji v Novi vasi. FOTO: Aleš Andlovič
»Med čakanjem, da prime injekcija, sem opazila, da se je čez hlače začel drgniti po spolovilu. 'Glej, kak' si me trdega naredila,' je rekel. Hotela sem vstati, potisnil me je nazaj in rekel, da bo odnehal. Med posegom pa je vzel mojo roko in jo položil na svoje golo spolovilo. Trznila sem, umaknila sem roko, sočasno je izpulil zob. Nisem vedela, ali naj vse skupaj izpljunem vanj ali v umivalnik. Izpljunila sem v umivalnik in vstala,« je pripovedovala oškodovanka M. S., ki je hotela čim hitreje zapustiti ordinacijo. Še preden ji je to uspelo, naj bi jo zobozdravnik prijel za boke, jo prislonil na svoje otrdelo spolovilo in jo potisnil ob umivalnik, vse skupaj pa pospremil z besedami: »Kak' si lahka, kaj bi ti delal. Daj hlačke dol, saj bom v umivalnik.« Veliko močnejšemu moškemu se je nato le iztrgala in odšla.


O travmatičnem dogodku je v SMS-sporočilu obvestila sestro dvojčico, naslednji dan pa se zaupala še znancu. Ta ji je svetoval, naj vse skupaj prijavi policiji, in to je tudi storila. Sodišče je uvedlo preiskavo, med katero naj bi se celo izkazalo, da naj bi imel isti zobozdravnik na grbi še veliko hujše kaznivo dejanje – posilstvo. Žrtev pa naj bi bila sestra dvojčica napadene pacientke. S. S. trdi, da jo je Suljić aprila 2016 posilil. V tej zadevi naj bi se medtem končala sodna preiskava, tožilstvo pa mora odločiti, ali bo proti pohotnemu zobozdravniku vložilo še eno obtožnico.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije