HOKEJ

Glavič: Nismo favoriti, Vnuk: Izbrali so napačno

Ob 19.00 v Podmežakli hokejski derbi Sij Acroni Jesenice proti SŽ Olimpiji. To je prva četrtfinalna tekma v končnici alpske lige, igra se na štiri zmage.
Fotografija: Trener SŽ Olimpije Jure Vnuk Foto: Roman Šipić
Odpri galerijo
Trener SŽ Olimpije Jure Vnuk Foto: Roman Šipić

LJUBLJANA – Na predstavitvi četrtfinalnih parov alpske hokejske lige sta si predsednika Sij Acroni Jesenic in SŽ Olimpije, Anže Pogačar in Tomaž Vnuk, nasmejana segla v roke pred novimi slovenskimi derbiji, po katerih bo Slovenija zagotovo imela predstavnika v polfinalu regionalnega tekmovanja. V obeh slačilnicah so medtem že pripravili načrt, kako v dvoboju na štiri zmage premagati večne rivale; prvič že danes ob 19. uri v dvorani Podmežakla na Jesenicah. Glede na razplete tekem v tej sezoni, ko so železarji premagali zmaje v pokalnem finalu, potem pa še petkrat v rednem delu alpske lige (tu so zmaji zmagali le enkrat), je gorenjska zasedba favorit za napredovanje. Toda trener Jeseničanov Gaber Glavič meni drugače: »Ne morem sprejeti vloge favorita. Redni del sezone je eno, play-off pa nekaj povsem drugega. Olimpija se je od našega zadnjega obračuna okrepila z nekaterimi igralci in tudi zamenjala trenerja. Tako je pri njih zagotovo zavel svež veter. Spomini na zmage v derbijih so lepi, toda zdaj gre za novo zgodbo.«
Trener Sij Acroni Jesenic Gaber Glavič Foto: Jure Eržen
Trener Sij Acroni Jesenic Gaber Glavič Foto: Jure Eržen

Trener SŽ Olimpije Jure Vnuk je vesel, da so prvi tekmec v končnici Sij Acroni Jesenice. Na voljo ima vse varovance, nared je tudi prvi vratar Robert Kristan, po poškodbi roke se je vrnil novi kapetan Matic Kralj. Med olimpijskim odmorom so trdo delali, da bi vse dvignili na višjo raven. Zato odločno napoveduje: »Prvi cilj je dosežen z uvrstitvijo v končnico, vendar se tukaj ne mislimo zaustaviti. Imamo ekipo, ki lahko seže še višje. Nekateri naši igralci imajo več izkušenj kot nekateri tekmeci. To bomo v nadaljevanju tudi pokazali. Imamo zelo kompaktno ekipo, če bomo izpolnili vse naloge, ne bo težav preskočiti prve ovire,« je odločen Jure Vnuk, ki je poudaril, da bodo v igri odločale malenkosti, predvsem pa pristop in disciplina. Danes bo prvič vodil moštvo v slovenskem derbiju. »Tudi zame je to izjemna priložnost, skupaj z ekipo sem željan dokazovanja. To je lahko samo prednost,« je prepričan Vnuk, ki je še zbodel tekmece iz Zgornjesavske doline: »Karte v medsebojnih dvobojih so odprte. No, mi točno vemo, kaj delajo tekmeci, Jeseničani pa malo manj vejo, kaj delamo mi. Pripravili smo nekaj posebnih stvari, zato mislim, da smo tudi tukaj v prednosti. Jeseničani so nas verjetno izbrali tudi na podlagi prejšnjih rezultatov v tej sezoni. Menim, da so napačno izbrali, saj ne vejo, kaj jih čaka zdaj.« Andrej Hebar, edini olimpijec v Pjongčangu iz slovenskih klubov, je prav tako jasen: »Ni se nam moglo zgoditi boljše, kot da igramo z Jeseničani. Naša prednost je v homogenosti in duhu ekipe, v disciplini in želji po zmagi. Zadnjo pomembno tekmo s Cortino za uvrstitev v končnico smo že odigrali na ravni, ki jo bomo potrebovali tudi zdaj.« Po drevišnjem obračunu bo sledila tekma številka 2 v Tivoliju v četrtek ob 19.15. Na osmi marec bodo imela dekleta ob spremljevalcu z vstopnico prost vstop na tekmo. »Pozivam navijače, da nas pridejo podpret. Obljubljam, da bodo gledali dober hokej v končnici alpske lige in tudi pozneje v finalu državnega prvenstva,« so besede kapetana Matica Kralja. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije