ZAGORELO JE

FOTO: Drama v Mariboru: Zaradi večerje evakuirali 45 ljudi

Mariborčanka je na štedilniku pustila ponev z oljem, to se je pregrelo in zanetilo požar.
Fotografija: Gasilci so imeli z evakuacijo obilico dela. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Gasilci so imeli z evakuacijo obilico dela. FOTO: Facebook

MARIBOR – Predvčerajšnji večer si bo 53-letna Mariborčanka dodobra zapomnila. Okrog 21. ure je na štedilnik v kuhinji svojega stanovanja na Greenwichu pristavila ponev z oljem, zatem pa legla k počitku. Utrujena je zaspala, zbudil pa jo je šele pogumni sosed in jo rešil pred verjetno smrtjo. Neprevidno pripravljanje večerje jo bo stalo še kazensko ovadbo, ki jo bodo zoper njo spisali mariborski policisti.

Gorelo je pozabljeno olje na štedilniku. FOTO: Facebook
Gorelo je pozabljeno olje na štedilniku. FOTO: Facebook


»Najemnica stanovanja je na štedilnik postavila ponev z oljem. Ker je medtem legla in zaspala, se je olje pregrelo, nato pa je vzplamtel požar. To je opazila soseda, o tem obvestila drugega soseda, ta pa se je uspešno spopadel z začetnim požarom. Dokončno so ga pogasili gasilci,« je dejal Miran Šadl z mariborske policijske uprave. Ker je obstajal sum, da bi se lahko ogenj razširil, in zaradi nevarnosti vdihavanja dima so morali evakuirati ljudi iz tridesetih stanovanj.


Kot smo izvedeli, naj bi gasilci na varno pospremili 45 ljudi. Stanovalci bloka so morali pretežni del noči preživeti na prostem, v domove so lahko odšli šele pozno ponoči. Po nestrokovni oceni je nastalo za dobrih tisoč evrov materialne škode. Najemnico so morali zaradi vdihavanja dima odpeljati na preventivni pregled v mariborski univerzitetni klinični center. Tam so ugotovili, da je bila le krajši čas izpostavljena dimu, zato so jo že odpustili v domačo oskrbo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije