SREČANJE

Enajst županj iz tovarne čevljev do cerkve

Gostiteljica srečanja županja občine Turnišče. Iz Paradajza k patru Toniju Brinjovcu.
Fotografija: Slovenske županje. Ne vse, vendar vseeno. FOTO: MEDIASPEED.net
Odpri galerijo
Slovenske županje. Ne vse, vendar vseeno. FOTO: MEDIASPEED.net

V občini Turnišče na skrajnem severovzhodu Slovenije so nedavni dan žena zaznamovali na prav poseben način. Županja Vesna Jerala Zver je namreč priredila sproščeno srečanje in druženje slovenskih županj. Šestnajst slovenskih občin v tem trenutku vodijo ženske, v Turnišče so prišle iz enajstih.
Gostiteljica Vesna Jerala Zver
Gostiteljica Vesna Jerala Zver

Poleg izmenjave županskih izkušenj in nasvetov so tudi poklepetale o vsakdanjih ženskih temah. Pogovor je nanesel tudi na trenutni položaj žensk in njihovo enakopravnost. Po sprejemu v prostorih občine so se odpravile k največjemu pridelovalcu zelenjave v državi, v podjetje Paradajz. Direktor podjetja Martin Žigo jim je predstavil gojenje paradižnika in jim razkazal največji rastlinjak v Sloveniji.
Skupinska pred cerkevijo Marije Vnebovzete
Skupinska pred cerkevijo Marije Vnebovzete

Enodnevno ekskurzijo po Prekmurju so nadaljevale v tovarni obutve Planika, kjer je udeleženke sprejel tehnični direktor Stanislav Draškovič. Čevlji so zagotovo nekaj, kar obožuje vsaka ženska, zato je bila izbira tovrstnega programa več kot idealna. Ogledu proizvodnje je sledil še obisk čevljarskega muzeja. Druženje so dame sklenile v cerkvi Marije Vnebovzete, kjer jim je pater Toni Brinjovc podal še nekaj zgodovinskih zanimivosti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije