LATINO ŠARMER

Živel je v Jugoslaviji, uči se tudi slovensko

Objavljeno 07. maj 2018 15.44 | Posodobljeno 16. maj 2018 17.53 | Piše: R. Tu.
Prihodnji vikend v Slovenijo prvič prihaja Enrique Iglesias.
Pripravljeni na kralja latino pop glasbe?
Kralj latino pop glasbe Enrique Iglesias bo v sklopu svetovne turneje obiskal Ljubljano. Zanimanje je tolikšno, da se je odločil namesto načrtovanega enega koncerta pripraviti dva. Z intervjuji je praviloma bolj skop, vendar nam je nekaj informacij od njega vendar uspelo dobiti. Za slovenske oboževalce in oboževalke je posnel tudi nekajsekundni pozdravni videospot oziroma povabilo na koncert 12. in 13. maja v Stožicah.
image
instagram Precej energije mu pobereta dvojčka.

Iglesias, ki govori špansko in angleško, je pozdravni spot posnel v angleščini. Kot nam je povedal, pa se za slovenske oboževalce uči nekaj osnovnih besed, s katerimi želi nagovoriti in pozdraviti občinstvo. Ima navado, da to naredi v jeziku vsake države, kjer nastopa.
Zaradi dveh koncertov v Ljubljani je vesel. Ni vedel, da je pri nas tako priljubljen, saj prihaja prvič. Z ekipo se bodo potrudili in pripravili tako imenovani A game, torej vrhunski nastop v najboljši možni obliki.
Slovenije si najverjetneje ne bo ogledal, saj je urnik turneje natrpan in utrujajoč, kar zahteva počitek in nabiranje kondicije. Drobcen vtis o Sloveniji pa bo dobil tudi s hrano, nam je v smehu povedal. Sicer pa mu veliko energije že nekaj mesecev jemljeta dvojčka, rojena v zvezi z nekdanjo teniško igralko Ano Kurnikovo.
image
instagram Z dolgoletno partnerico Ano Kurnikovo sta lani dobila naraščaj. FOTO: instagram

Eden najuspešnejših in najbolj priljubljenih glasbenikov na svetu je bil lani v medijih tudi zaradi tožbe, ki jo je v zvezi z avtorskimi pravicami in izplačili vložil zoper eno od svojih prejšnjih založb. Sicer pa eden najprivlačnejših parov na svetovni sceni kljub prepoznavnosti in slavi živi precej umaknjeno. Dom njune družine je v Miamiju na Floridi v ZDA, tik ob plaži in morju. V Miamiju je živel že od otroških let, kamor se je iz domačega Madrida zaradi ugrabitve njegovega deda po dogovoru staršev z bratom preselil k očetu Juliu.
Kot najstnik je z mamo nekaj časa živel tudi v Beogradu, prestolnici naše nekdanje države Jugoslavije.
Decembra mu je Ana rodila dvojčka Nicolasa in Lucy, rad je tudi s svojimi psi, gre v kino, navdušujejo ga vodni športi. »In rad tudi počivam,« ne pozabi pristaviti.
image
instagram Prosti čas rad preživlja tudi s svojimi psi.

Čeprav ga družinsko ime zaradi slavnega očeta ne moti, je glasbeno kariero začel z drugim priimkom. Prebijal se je kot Enrique Martinez, neznani pevec iz Gvatemale. S tem imenom je trkal tudi na vrata diskografskih založb. Ko je podpisal triletno pogodbo z majhno založbo Fonovisa, je zaradi snemanja prvega albuma opustil študij in odšel za pol leta v Kanado. Kljub primerjavam z očetom zaradi podobnega sloga je zanimivo in presenetljivo, da so nanj vplivali tudi rock izvajalci, kot na primer Journey, Foreigner, Lionel Richie in Roxy Music.

Skrivnost z varuško

Prvi album je nastajal od Iglesiasovega šestnajstega leta in menda za to ni vedela živa duša razen njegove varuške Elvire. Ni želel, da slavni priimek odpira ali zapira vrata, ampak se je želel preizkusiti in se dokazati sam s svojim delom. Za njegove glasbene načrte menda ni vedel niti oče. Navdihnjen z najstniško ljubeznijo je napisal dve španski in dve angleški skladbi in si za snemanje na takratne avdiokasete denar sposodil kar od varuške.
Prvi album je prodal v milijon izvodih v treh mesecih in dobil prvo zlato ploščo na Portugalskem. Od takrat je njegova pot šla navzgor in danes velja za enega najuspešnejših izvajalcev latino glasbe vseh časov. Oprijel se ga je tudi vzdevek kralj latino popa. Z leti so se njegove skladbe spremenile, saj je vzporedno s priljubljenostjo dozorel kot človek in glasbenik. Oboževalci že leta čakajo in ugibajo, ali bosta z očetom stopila kdaj skupaj v studio in posnela kakšen duet. Doslej se to še ni zgodilo.
Pomaga več dobrodelnim organizacijam, da bi ustanovil fundacijo s svojim imenom, pa še ne razmišlja. 
Deli s prijatelji