Slovenski plavalec na veliko dilal drogo

Pri trojici iz Vojnika na tisoče tablet in kilogrami mamil. Zaplenili še tri avte in tri motorje.
Fotografija: Našteli so 24.000 tabletk za ekstatično omamo.
Odpri galerijo
Našteli so 24.000 tabletk za ekstatično omamo.

Celjska policija je pred dnevi razkrila svojo več kot leto dni dolgo preiskavo zoper lokalne preprodajalce mamil, ki jo je sklenila v soboto v sodelovanju s pripadniki posebne policijske enote. V mrežo se je ujela trojica mladeničev, starih od 24 do 27 let, po naših informacijah naj bi vsi trije prihajali z območja Vojnika. Policija je preiskavo zoper trojico pričela v začetku lanskega leta, uporabljali pa so klasične in prikrite preiskovalne ukrepe: po navedbah naših virov naj bi bil izveden tudi odkup kokaina.

Osumljeni trije Vojničani

Preiskavo je sicer usmerjalo celjsko okrožno državno tožilstvo, v njej pa je sodelovala tudi Generalna policijska uprava.
Policija je v mesecih opazovanja ugotovila, da so se v posel z mamili konkretno zapletli trije Vojničani. Sumijo jih desetih kaznivih dejanj, navaja Milena Trbulin s celjske policijske uprave: »Sodelovali so v hudodelski združbi, in to tako, da so organizirali nakup, hrambo, prevoz in prodajo večjih količin prepovedanih drog kokain, amfetamin, konoplja ter MDMA (ekstazi).«
Nekaj mamil so policisti pod krinko odkupili že med preiskavo, po hišnih preiskavah pa so celotno prepovedano robo vrgli na tehtnico – vsega skupaj so zasegli kilogram kokaina in kilogram amfetamina, poldrugi kilogram konoplje ter še pripomočke za razpečevanje drog, našteva Trbulinova. V roke so jim prišle tudi vrečke, v katerih so našteli kar 24.000 tablet ekstazija: nekatere so imele vtisnjene podobe opic, bika in faraona, spet druge so bile zgolj živopisnih barv. Glede na količine mamil je razumljiva navedba policije, da se trojica ni ukvarjala z maloprodajo, ampak so prodajali na veliko.


Policija identitete osumljencev ni razkrila, prav tako ne kraja dogajanja, pravijo zgolj: »Vsi trije so slovenski državljani, doma z območja PU Celje.« Po naših informacijah naj bi aretirali dva brata iz Vojnika, eden izmed njiju naj bi domnevno vodil hudodelsko združbo, tretji član pa naj bi bil nekdanji plavalec Aljaž Guzej. Njegova mama v telefonskem klicu te navedbe ni zanikala.

Pobrali še sumljivi luksuz

Ko so jih v soboto aretirali, so ob hišnih preiskavah in zaplembah droge precej pozornosti posvetili premoženju preprodajalcev – še posebno pozorni so bili na enega, zasegli so mu za okoli sto tisoč evrov denarja, vozil in stvari, za katere sumijo, da so nezakonitega izvora, navaja Trbulinova: »V finančni preiskavi je bilo namreč ugotovljeno očitno nesorazmerje med obsegom premoženja in dohodki osumljenca.«

Policija je – ob kilogramih mamil – zasegla še tri avtomobile (BMW 520, mercedes GLC in renault traffic) in prav toliko motornih koles (aprilia, KTM in yamaha), zunanji masažni bazen, vrtni žar in tri tisoč evrov gotovine.
Zaplenili so vrečke, polne ekstazija. FOTOGRAFIJE: PU Celje
Zaplenili so vrečke, polne ekstazija. FOTOGRAFIJE: PU Celje

Ko smo preverjali, ali je bil odvzem premoženja izveden pri Guzeju, ki je po navedbah naših neuradnih virov eden od priprtih preprodajalcev, je njegova mama nič kaj veselo odvrnila: »Gospod, tega pa vam jaz ne morem komentirati.« Po aretacijah so tri osumljence že privedli pred pristojnega preiskovalnega sodnika, ta jih je poslal v pripor. 
Plavalec FOTO: Fb
Plavalec FOTO: Fb

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije