Prva dama Melania šolske klopi gulila z razvpitim kriminalcem

Darka Slemenška priprli zaradi šestih novih vlomov. Pravnomočno obsojen že več kot 41-krat!
Fotografija: Melania Trump. FOTO:  Reuters
Odpri galerijo
Melania Trump. FOTO:  Reuters

Nekateri so pa res nepoboljšljivi in pri svojem početju vztrajni! Eden takšnih je zagotovo 49-letni Darko Slemenšek iz okolice Sevnice, ki se je znova znašel za zapahi. Slemenšek je iz tiste generacije kot prva dama ZDA Melania Trump, ki je bila nekoč, ko je bila še Sevničanka, Melanija Knavs. Takrat, ko je še hodila v osnovno šolo, je šolske klopi gulila skupaj s Slemenškom.
Že leta 2013 je bil obsojen za serijo tatvin, takrat je imel skupaj z združbo na vesti več kot 30 vlomov.
Že leta 2013 je bil obsojen za serijo tatvin, takrat je imel skupaj z združbo na vesti več kot 30 vlomov.

Ja, sošolca sta bila, in čeprav se tako Darka kot Melanije vrstniki spominjajo kot pridna in marljiva šolarja, pa imata še nekaj skupnega. Tako Melanio kot Darka bivši sošolci na skupna srečanja ne vabijo več. Razlog? Melania je predaleč, Darka pa je bolj težko dobiti doma, več je namreč po zaporih kot na prostosti. In zdaj se je znova znašel za zapahi. Njegova statistika je takšna, da se upravičeno vprašamo, kaj je narobe z našim sistemom, da nekateri vedno znova, čeprav že ničkolikokrat obsojeni, polnijo strani črne kronike.
 

Osumljen še šestih vlomov


Kot smo izvedeli, so policisti prejšnji teden odvzeli prostost Slemenšku, ki je zdaj osumljen vlomov v šest hiš. To bi bilo mogoče še nekako razumljivo, težje pa je razumeti, da so ga policisti v zadnjih osmih letih že 18-krat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, 16-krat je bil za kazniva dejanja tudi obsojen, a so kriva pota še vedno njegova začrtana smer. Preiskovalni sodnik je zdaj zanj po zaslišanju znova odredil pripor.
Na sodišču je že pred leti zatrjeval, da ga je zapor izučil, a očitno se še vedno vrača na stara pota.
Na sodišču je že pred leti zatrjeval, da ga je zapor izučil, a očitno se še vedno vrača na stara pota.

Tokrat so mu stopili na prste po vlomu v Krškem, ki se je zgodil prejšnji teden. Takrat je vlomilec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v hišo. Prebrskal je prostore ter odnesel prenosni računalnik, ročne ure in zlat nakit, lastnika je oškodoval za okoli 2500 evrov. Policisti so začeli takoj kot vedno vlom intenzivno preiskovati, zbirali so obvestila in poskušali izslediti storilca.
 

Pri sebi je imel ukradene stvari


Sevniški policisti so istega dne v popoldanskih urah v Stržišču ustavili osebni avto, v katerem je bil kot potnik 49-letni osumljenec, ki je imel pri sebi ukradene predmete. Neuradno smo izvedeli, da je bil to prav Slemenšek. »Prostost so odvzeli 61-letnemu vozniku in 49-letnemu osumljencu z območja Sevnice in ju pridržali. Ukradene predmete so zasegli in jih vrnili oškodovancu.

Zdaj je spet v priporu. FOTOGRAFIJE: Tanja Jakše Gazvoda
Zdaj je spet v priporu. FOTOGRAFIJE: Tanja Jakše Gazvoda


V nadaljevanju preiskave so na podlagi zavarovanih sledi vlomov v hiše ugotovili, da je 49-letnik osumljen še najmanj petih vlomov v stanovanjske hiše, in sicer dveh vlomov na območju Gorenjega Leskovca, dveh na območju Hrastnika, enega na območju Trbovelj. Policisti preiskavo nadaljujejo in bodo v primeru novih ugotovitev kazensko ovadbo zoper osumljenca dopolnili,« je včeraj sporočila Alenka Drenik s Policijske uprave Novo mesto.


Slemenšek je torej stari znanec policije, sodišč in zaporov. Ko smo pred štirimi leti poročali z enega od sojenj, ko se je zagovarjal zaradi vloma v hišo v Podhosti, je zagotavljal, da ga je zapor izučil in zato kaznivih dejanj ne ponavlja več, se je pa že takrat števec obsodb v kazenskem listu ustavil pri številki 41! Ja, pred slabimi štirimi leti je bil že 41-krat pravnomočno kaznovan, večinoma zaradi tatvin.

Eno odmevnejših sodb v imenu ljudstva so mu izrekli julija 2013. Peterici, glavni je bil prav Slemenšek, je obtožnica očitala več kot 30 vlomov in tatvin. Na zatožni klopi so se takrat znašli Mario Urh in njegova partnerica Zvezdana Kovačič - Tajči, Darko Slemenšek s partnerico Andrejo Urankar ter Urhov polbrat Primož Vilčnik. Obtoženi, ki so očitke iz obtožnice priznali in se za dejanja pokesali, so jo poceni odnesli, saj so se pogodili s tožilstvom. Slemenšek je bil obsojen na dve leti in sedem mesecev zapora, Urh na leto in devet mesecev, Vilčnik pa na 15 mesecev zapora. Dekleti sta jo odnesli s pogojno kaznijo.


Vlamljali so v hiše, počitniške hiše, osnovno šolo, v lokale in trgovino na območju Posavja, kradli pa so vse, kar jim je prišlo pod roke, najpogosteje denar, orodje, kuhinjske aparate, tobačne izdelke, plinske jeklenke, televizijske in radijske sprejemnike, celo lestev, motiko in kramparico. Zdaj je torej Slemenšek znova v priporu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije