NOGOMET

Olimpija po dve trofeji brez vidnega golgeterja

Ljubljanski nogometaši danes v polfinalu pokala Slovenije s Celjem.
Fotografija: Devetnajstletni Ganec Issah Abass je drugi strelec Olimpije. Foto: Blaž Samec
Odpri galerijo
Devetnajstletni Ganec Issah Abass je drugi strelec Olimpije. Foto: Blaž Samec

LJUBLJANA – Po zelo razburljivem nogometnem koncu tedna, ko sta se vodilna Olimpija in prvi zasledovalec Maribor v polnih Stožicah razšla z neodločenim izidom (1:1), nove tekme naših najboljših klubov sledijo že med tednom, ko gre za prvenstvene točke v zaostalih tekmah in polfinale pokala Slovenije. Prvo pokalno tekmo sta na severnem Primorskem že včeraj odigrala Gorica in Aluminij po zaključku naše redakcije, danes ob 18. uri pa bo razigrana Olimpija poskušala opraviti čim večji del posla proti Celju pred povratno tekmo prihodnji teden v knežjem mestu.
Trener zmajev Igor Bišćan je upravičeno zadovoljen s svojimi varovanci, čeprav je v njihovem gnezdu še vedno prisoten grenak priokus, ker so zeleno-beli zapravili zmago. Po eni strani je bil fenomenalen mariborski čuvaj mreže Jasmin Handanović (med drugim je obranil super priložnost Ricardu Alvesu, ki bi lahko Olimpijo povedel v vodstvo z 2:0), po drugi pa je zatajila napadalna linija Ljubljančanov. Sicer drugi strelec moštva Issah Abass (7 zadetkov v 18 tekmah) ne premore kontinuitete zabijanja golov. Spomladi je na šestih tekmah, kjer je imel polno minutažo na vseh, dosegel le dva zadetka (proti Celju in Triglavu). Zanimivo je, da Bišćan v finišu derbija ni aktiviral izkušenega napadalca Leona Benka, da bi poskusil matirati vijolično obrambo. Odločil se ni niti za ofenzivnega vezista Roka Kronavetra, po dolgi odsotnosti zaradi zdravljenja poškodbe je v ogenj v 85. minuti poslal Nika Kapuna namesto utrujenega Stefana Savića, opravil pa je le še eno menjavo (Jason Davidson namesto Ricarda Alvesa v 78. minuti). Štiri minute po vstopu Davidsona je Maribor dosegel izenačujoči zadetek. In to po akciji z desne strani, kjer sta iz igre izpadla tako Avstralec kot bočni branilec ​Dino Štiglec. Bišćanova taktična previdnost tokrat le ni povsem obrodila sadov.
Devetnajstletni Ganec Issah Abass je drugi strelec Olimpije. Foto: Blaž Samec
Devetnajstletni Ganec Issah Abass je drugi strelec Olimpije. Foto: Blaž Samec

Zato pa bomo verjetno lahko že drevi v pokalnem dvoboju s Celjani na delu videli tudi koga od omenjenih sobotnih rezervistov Olimpije. Tu je treba pripomniti, da v soboto v domačem moštvu sploh ni bilo klasičnega napadalca Andresa Vombergarja. Na klopi sta ob rezervnem vratarju Roku Vodišku obsedela še vezist Goran Brkić in osrednji branilec Aris Zarifović. Bišćan lahko torej tudi v primeru rotacije na igrišče pošlje zelo izkušeno in učinkovito zasedbo. To mu bo prišlo še kako prav v preostalih enajstih prvenstvenih tekmah, ki jih še čakajo ob pokalnem tekmovanju. Posebno dobrodošlo pa bi bilo, če bi zmaji premogli klasičnega golgeterja, ki bi mreže nasprotnikov tresel tudi iz polpriložnosti. Pozimi so ga videli v Srbu Draganu Mrđi, ki pa je ekspresno zapustil Ljubljano po vsega enem nastopu. Toda dokler ima Olimpija drugi najučinkovitejši napad v Prvi ligi Telekom Slovenije (47 golov) in najmanj prejetih golov (11), ni potrebe, da se bije plat zvona. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije