NOGOMET

Milanič: Vztrajali bomo, vsaka tekma je kvalifikacijska

Objavljeno 17. april 2018 08.14 | Posodobljeno 17. april 2018 08.15 | Piše: Rok Tamše
Nogometaše vodilne Olimpije in Maribora na lestvici loči le še pet točk.
Martin Kramarič in Luka Zahović sta dva od nosilcev igre v prerojenem Mariboru. FOTO: Marko Pigac
LJUBLJANA – Slovenski nogometni prvoligaši so vstopili v izjemno razburljivo zadnjo četrtino državnega prvenstva. V 27. krogu si je Olimpija doma proti Domžalam privoščila spodrsljaj z remijem in le eno osvojeno točko, prvi zasledovalec Maribor pa se je v Novi Gorici dobesedno znesel nad Gorico in jo dotolkel s šestimi zadetki. Zanimivo, da je bilo šest različnih vijoličnih strelcev, spet sta v napadu zelo osvežujoče in učinkovito delovala prva napadalca Luka Zahović in Jan Mlakar. Gola sta zabila tudi rezervista, Blaž Vrhovec in Marcos Tavares, tako da lahko trener Darko Milanič z razlogom hvali ekipno moč in raznovrstnost svojega moštva. Zdaj je razlika do vodilne Olimpije skopnela na pet točk, do konca prvenstva pa je še devet krogov, torej je v igri še 27 točk za vsako zasedbo. S pol ducata golov so prvaki iz Štajerske poslali jasno sporočilo tekmecem.
image
Martin Kramarič in Luka Zahović sta dva od nosilcev igre v prerojenem Mariboru. FOTO: Marko Pigac


»V prvi vrsti pa je to sporočilo za nas same. Vidimo, da smo na dobri poti, da je treba na njej vztrajati in zdržati čim dlje,« je odločen trener vijoličnih. »Izjemno nevarni in učinkoviti smo bili vso tekmo. Z Zahovićem, Mlakarjem, Hotićem in Kramaričem v udarni postavi smo dobili nekoliko drugačno podobo, na to smo tudi ciljali. Predvsem mi je všeč, da smo zelo kolektivni, tudi rezervisti so zelo zavzeti, razumejo trenutek. Naj bo tako tudi naprej,« je razložil Milanič, ki ob suspenzu športnega direktorja Zlatka Zahovića (ta je bil v častni loži) zdaj vodi tekme brez dodatnih posvetov in nasvetov. Očitno je našel formo za preobrazbo poražencev iz začetka spomladanskega dela prvenstva, za njimi so tri zaporedne zmage z gol razliko 14:2. »Pri vodstvu s 4:0 proti Gorici je normalno, da igralci le še bolj nadzorujejo igro. Sem pa zadovoljen, da smo bili nevarni tudi iz prekinitev in da je poleg vseh drugih gol dosegel tudi Tavares. Namenjam mu minute s klopi, vsakič ga spodbudim, naj zabije gol, in on vselej odgovori. Veseli me to, kako so igrali moji fantje v napadu od začetka tekme.«

Milanič tokrat v ekipo ni uvrstil Alexandruja Cretuja, Damjana Boharja in Gregorja Bajdeta, ki so posebno razočarali z nizom slabih rezultatov. Defenzivni vezist je bil tokrat Amir Dervišević, ki je na sredini igrišča deloval skupaj z Aleksom Pihlerjem. Zanimivo bo videti, ali bo strateg prvakov vztrajal pri teh fantih. Čaka jih silovit lov na Olimpijo. »Tu smo, borili se bomo do konca, ker je na sporedu še devet krogov, je možno prav vse. Vemo, kaj smo lani naredili v tem obdobju, in kaj letos v povsem drugo smer. Na vseh devet tekem se bomo morali super pripraviti, vsaka je za nas kvalifikacijska,« je pojasnil Milanič. Maribor bo v zadnji četrtini DP od moštev iz zgornjega dela lestvice gostoval pri Rudarju, Domžalah in Celju, vodilno Olimpijo pa čakajo gostovanja v Celju, pri velenjskem Rudarju, v Mariboru in Domžalah. Vse kaže na to, da bomo prav do konca sezone spremljali napet boj za naslov prvaka. 

image
Lestvica prve lige FOTO: S. N.
Deli s prijatelji