TRAGIČNO

FOTO: V avtu tudi zoglenelo truplo

Objavljeno 12. september 2018 07.06 | Posodobljeno 12. september 2018 10.20 | Piše: Aleksander Brudar

Nemca tik pod Mangartom zapeljala s ceste: 54-letnik hudo ranjen, sopotnica mrtva.

Volvo je zgorel. FOTO: gasilska zveza bovec
LOG POD MANGRTOM – Najvišje ležeča cesta v Sloveniji, na Mangartsko sedlo, ki se konča na 2055 metrih nadmorske višine in ki vsem voznikom ob sicer strašljivem pogledu v dolino ponuja enkraten razgled, je bila predvčerajšnjem zjutraj usodna za, najverjetneje, nemško državljanko. Moški, ki je bil za volanom vozila (po naših podatkih naj bi šlo za 54-letnega nemškega državljana), je utrpel hude telesne poškodbe in so ga s helikopterjem odpeljali v bolnišnico.

2055 metrov nadmorske višine je najvišja točka ceste na Mangartsko sedlo.

»Reševanje je bilo zelo zahtevno,« nam je povedal vodja intervencije pri Gasilski zvezi Bovec in njen poveljnik Uroš Kemper. In še, da je bil dostop do ponesrečencev zaradi strmega in travnatega terena (pomagati so si morali tudi z vrvjo) precej otežen. Na terenu je sicer sodelovalo 13 gasilcev s petimi vozili iz PGD Log pod Mangartom in PGD Bovec. Poleg tega je ob njihovem prihodu avtomobil še vedno gorel, zato so se bali, da se ne bi vžgala še trava. Avto je po njegovi oceni pristal 60 ali 70 metrov nižje od znamenite državne ceste in se ustavil le kakšnih 15 metrov pred previsno steno. »Če bi šel še malo naprej, bi padel v prepad in do njega ne bi mogli. Obstal je prav na robu,« nam je še pojasnil sogovornik.

image
Cesta ponuja prelep razgled v dolino.

Nesreča se je zgodila na odseku med zadnjim predorom in kočo na Mangartskem sedlu. Kot so pojasnili na PU Nova Gorica, so bili policisti o nesreči obveščeni ob 8.49, in sicer, da je na cesti proti Mangartskemu sedlu, na odseku Strmec–Mangart, v grapo zapeljalo osebno vozilo in zagorelo. Šlo je za avtomobil znamke Volvo z nemškimi registrskimi oznakami, in če držijo naše neuradne informacije, naj bi se spuščalo v dolino. »Ena oseba (moški) je bila pri tem huje telesno poškodovana, v vozilu je bilo najdeno zoglenelo truplo,« so povedali na novogoriški policijski upravi in nadaljevali, da so bili na kraj nesreče takoj napoteni policisti bovške policijske postaje.
Deli s prijatelji