ADRIENNE

Dobila babičino najljubše ime

Najmlajša članica švedske kraljeve družine je Adrienne.
Fotografija: Princesa Adrienne se je rodila 9. marca.
Odpri galerijo
Princesa Adrienne se je rodila 9. marca.

Švedska princesa Madeleine in njen mož Christopher O'Neill sta se pred enim tednom razveselila tretjega otroka. Deklici sta nadela ime Adrienne, in ko sta ime razkrila javnosti, je Madeleine dejala, da sta ga izbrala preprosto zato, ker jima je všeč. Eden od švedskih časnikov pa je nekaj dni pozneje razkril, da to ni edini razlog. Ime je Madeleine še posebno pri srcu zato, ker bi tako skorajda bilo ime njej. Adrienne je namreč eno ljubših imen njene mame kraljice Silvie, vanj je menda zaljubljena že desetletja.
Princesa Madeleine in njen mož Chris O'Neill že imata štiriletno hčer in dve leti mlajšega sina.
Princesa Madeleine in njen mož Chris O'Neill že imata štiriletno hčer in dve leti mlajšega sina.
Adrienne Riddez je na družabnem omrežju s prijatelji namreč delila anekdoto, ki se je je spomnila ob rojstvu najmlajše članice kraljeve družine. Riddezova je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja na neki dobrodelni prireditvi srečala kraljico, in ko se ji je predstavila, je bila Silvia navdušena. »Oh, ime vam je Adrienne. Kako lepo ime, sama sem razmišljala, da bi tako poimenovala Madeleine,« je zapisala Riddezova. Na dvoru navedb sicer niso želeli komentirati, a Riddezova trdi, da je njena zgodba resnična.
Princesa Adrienne se je rodila 9. marca.
Princesa Adrienne se je rodila 9. marca.

Polno ime najmlajše princeske se sicer glasi Adrienne Josephine Alice. Josephine je ime, ki ga princesina družina tradicionalno uporablja za deklice, je tudi četrto ime princese Madeleine, enako je bilo ime tudi O'Neillovi babici. Alice je ime Madeleinini babici, mami kraljice Silvie. Madeleine in Chris imata skupaj tri otroke, poleg novorojenke še štiriletno princeso Leonoro in dve leti mlajšega princa Nicolasa. Slednji je dobil ime, ki ga je en sam dan nosil njegove oče. »Meni so dali ime Nicolas. A držalo se me je en sam dan. Nato je oče rekel: 'Pozabite, ime mu bo Christopher,'« je po sinovem rojstvu v smehu pojasnil O'Neill. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije