GOBAVOST

Bo Melania Trump pomagala Slovencema?

Tomo Križnar je z ženo Bojano Pivk Križnar pripravil aktualno in odmevno predavanje o gobavosti.
Fotografija: Križnarja se bosta obrnila na pomoč k prvi dami ZDA. FOTO: Leah Millis Reuters
Odpri galerijo
Križnarja se bosta obrnila na pomoč k prvi dami ZDA. FOTO: Leah Millis Reuters

GORNJA RADGONA – Znan slovenski aktivist in borec za človekove pravice Tomo Križnar je z ženo Bojano Pivk Križnar in v sodelovanju s KUD Zrak Gornja Radgona v kulturnem domu pripravil aktualno in odmevno predavanje o gobavosti. Z ženo sta namreč na zaprtih vojnih območjih v Nubskih gorah med snemanjem žrtev vojne za nadzor naravnih virov v objektive kamer ujela tudi domačine brez prstov, nosov in oči.

»Šokirana sva prepoznala znake gobavosti, ki jih do zdaj še nikoli nisva opazila,« je dejal Križnar, ki je prvič videl gobavce. »To pride z bedo, lakoto, padcem odpornosti, lahko pa je tudi posledica bakteriološkega orožja – a to je zdaj že teorija zarote. Pa vendar je vlada že uporabljala bakteriološko orožje in možno je, da ga bo spet. Misliva, da je gobavih od osem do 10 odstotkov ljudi, in nihče jim noče pomagati.« Gobavost velja za ozdravljivo bolezen, saj jo je mogoče zatreti z antibiotiki in bi jo morala v 48 urah začeti zdraviti Svetovna zdravstvena organizacija.

V upanju na pomoč pri obveščanju javnosti in povečanju možnosti za zajezitev bolezni se bosta Križnarjeva s pismom obrnila tudi na Melanio Trump, od nje pričakujeta pomoč.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije