PRETEPEN

Monaškemu princu zlomili čeljust

Objavljeno 21. februar 2012 22.54 | Posodobljeno 21. februar 2012 22.56 | Piše: Ma. F., STA
Monaški princ Pierre Casiraghi se je v newyorškem nočnem klubu zapletel v pretep.
Princ Pierre Casiraghi.

NEW YORK – Monaški prestolonaslednik, 24-letni vnuk pokojne Grace Kelly, princ Pierre Casiraghi si bo skupaj s prijatelji dobro zapomnil popivanje konec tedna v newyorškem nočnem klubu Double Seven, ki ga je stalo pot v bolnišnico z zlomljeno čeljustjo. Princa in tri prijatelje je na tla spravil 47-letni Adam Hock, ki napoveduje tudi tožbe.

Nekdanji lastnik kluba Hawaiian Tropic Zone Hock je v soboto zgodaj zjutraj prispel v klub Double Seven, kjer mu je lastnik Jeffrey Jah ponudil najboljšo mizo. Hock je sedel skupaj s tremi ruskimi manekenkami in z možem ene od njih, Petrom Bakkerjem. Sam pravi, da je po vrnitvi iz stranišča za mizo videl prepir med Bakkerjem in Stavrosom Niarchosom, znanim kot nekdanjim spremljevalcem Paris Hilton.

Bitka egov vnela pretep

Niarchos je prišel v lokal skupaj s princem in še dvema mladeničema, ki iščeta smisel življenja v šopirjenju po nočnih lokalih. Četverica je menda izpraznila steklenico vodke, ki v lokalu stane 500 dolarjev. Nato so odšli stran in menda užaljeno naročili steklenico družbi za mizo, od katere so jih pregnali. Potem pa sta obe družbi začeli tekmovati v tem, kdo je bolj pameten in pomemben, dokler ni počilo.

Hock trdi, da so bili fantje ljubosumni, ker niso imeli najboljše mize. Najprej je s pestjo zadel Stavrosa, nato pa še ostale, pri čemer jih je tudi sam skupil. Hock pravi, da ni vedel, da je med mladeniči tudi princ, ampak ga je skupaj s preostalimi imel za del družbe, ki potrebuje poduk v oliki. Za poduk je potem prislužil aretacijo, zdaj pa pridejo na svoj račun še odvetniki ene in druge strani.

Hockov odvetnik Sal Strazzullo pravi, da se je njegova stranka le branila in poskušala zaščititi ljudi za mizo. Najboljši dokaz za to naj bi bilo razmerje moči štiri proti ena. Odvetnik Casiraghija in njegovih prijateljev Aaron Golub pa vztraja, da je bil napad na njegove stranke povsem neizzvan. Princu so v bolnišnici naravnali čeljust in ga odpustili.

Deli s prijatelji