TRAGIČNO

FOTO: Zaigral srčni infarkt in ugrabil gasilce

Objavljeno 12. april 2013 00.10 | Posodobljeno 12. april 2013 00.11 | Piše: A. K.

Ugrabitelja so policisti po večurnih pogajanjih ustrelili.

Policija je ugrabitelja ustrelila.

ATLANTA – Policisti so v sredo vdrli v hišo v predmestju Atlante v ameriški zvezni državi Georgii in ubili moškega, ki je imel za talce štiri gasilce. Policija je pred tem hišo obkolila in se nekaj časa pogajala z ugrabiteljem, ki je enega od petih gasilcev izpustil.

Vdrli v hišo in ustrelili ugrabitelja

V streljanju je bil eden od policistov ranjen v roko, zdravijo pa se tudi gasilci, saj so policisti ob vdoru v hišo uporabili pirotehnična sredstva. »Stanje je postalo tako resno, da smo bili prepričani, da so življenja zajetih gasilcev ogrožena,« je povedal tiskovni predstavnik tamkajšnje policije Ed Ritter.

Policija smrt moškega obžaluje, Ritter pa je povedal, da je šlo »za njegov klic, njegovo odločitev, smrt moškega pa je bila le posledica njegovih nepremišljenih odločitev«. »Nismo hoteli, da bi se tako končalo, a je sam silil v težave,« je še povedal Ritter.

Lažni srčni infarkt

Do ugrabitve je prišlo, ko so se gasilci odzvali na klic, da nekdo potrebuje pomoč zaradi srčnega infarkta v kraju Suwanee. Ko so gasilci prispeli na kraj dogodka, jih je moški v hiši zajel kot talce. 

Deli s prijatelji