UMOR

V pretepu sredi Ljubljane umorjen igralec Gašper Tič

Objavljeno 19. junij 2017 09.18 | Posodobljeno 19. junij 2017 09.18 | Piše: Jaroslav Jankovič

V stanovanju na Trubarjevi v Ljubljani so našli mrtvega moškega.

V hiši je nekaj odvetniških družb in podjetij, pa tudi zasebnih stanovanj. Foto: Dejan Javornik

LJUBLJANA – Kavarne v Trubarjevi ulici se še niso prebudile v nedeljsko dopoldne, ko so zatulile policijske sirene in so možje v modrem obkolili lepo prenovljeno dvonadstropno hišo na Trubarjevi 24. Spodaj so trgovine, v njej uradujejo trije odvetniki in imajo sedež tri podjetja, sicer pa je tam nekaj zasebnih stanovanj. Sprehajalci in nekateri stanujoči so presenečeno obstali, ko so jim policisti onemogočili dostop. Po nekaj urah so s Policijske uprave Ljubljana sporočili, da so policisti okoli 9. ure zjutraj prejeli klic o sumljivem dogajanju v enem od stanovanj. V njem so našli na tleh 44-letnega moškega, ki ni kazal znakov življenja. Reševalci so pregledali nesrečneža in ugotovili, da je mrtev. Kot smo izvedeli, so policisti s hitro akcijo v bližini prijeli 20-letnega moškega, osumljenega, da je bil vpleten v dogajanje.

Vpitje, nato je padlo truplo

Pozno popoldne je bila hiša na Trubarjevi 24, ki je bila dolga leta predmet dediščinskega boja Južnoafričanke Ase Mayer, še vedno v oklepu policijskega traku. Kot dedinja svojih posvojiteljev se je zanjo borila od leta 1999, slovenski sodni mlini pa so po svoji navadi mleli tako dolgo, da je gospa prej umrla, preden je lahko vsaj kakšen dan užila v elitni hiši na Trubarjevi, kjer so nekoč stanovali zdravniki. A kot smo izvedeli, se je spor zgodil v enem od zasebnih stanovanj, od koder so v bližnjem lokalu slišali vpitje in ropot, ki ga običajno povzroča pretep, spopad dveh moških. Ker se stvar ni pomirila in je bilo vpitje le preglasno, so poklicali policijo. Očitno prepozno. Po kričanju in rjovenju je naenkrat vse potihnilo.

Menda je bil top padec na tla zadnje, kar je bilo slišati na ulico.

Policijske sirene so v nekaj minutah zavile po Mali ulici proti Trubarjevi, v stanovanju so našli negibnega moškega.

S hladnim orožjem

V stanovanju na tleh so našli moškega, ki ni kazal znakov življenja.

Kot rečeno, so se policisti hitro obrnili naokoli in bliskovito aretirali osumljenca, ki bi lahko imel kaj zraven pri dogajanju. Popoldne je policijska preiskava še potekala, na policiji so nam povedali, da ni bilo uporabljeno strelno orožje, ampak sta se moška spopadla z rokami oziroma hladnim orožjem, kar jima je pač prišlo pod roke. Mimoidoče je spreletel srh, ko je pred vrati parkiral mrliški kombi in so truplo odpeljali na sodno medicino, kjer bodo ugotovili vzrok smrti.

Kot smo poročali, je žrtev znani slovenski igralec Gašper Tič. Več o tem v članku Slovenija žaluje: slovo od Gašperja Tiča.

Deli s prijatelji