TRAGIČNO

V hudi nesreči blizu Trebnjega umrl nekdanji vrhunski kolesar

Objavljeno 12. julij 2015 13.37 | Posodobljeno 12. julij 2015 13.37 | Piše: Drago Perko
Kolesarka in kolesar iz Gorenjske sta umrla na kraju nesreče, ko je blizu Trebnjega vanju z veliko hitrostjo trčil 24-letni voznik avtomobila, menda pod vplivom alkohola.
Pravijo, da je voznik vozil pijan in veliko prehitro. Foto: Drago Perko

Včerajšnji dan je bil kot nalašč za izlete v naravo. Mnogi so sedli na kolo in se odpeljali na pot. Tudi skupina kolesarjev iz Gorenjske, a ti so tragično končali svojo pot na Dolenjskem, čeprav so bili namenjeni v Belo krajino, vse tja do Metlike. »Po prvih ugotovitvah policistov s kraja nesreče je 24-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Trebnjega proti Gabru. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v dva kolesarja, ki sta pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. Oseminpetdesetletni kolesar in 46-letna kolesarka sta zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče. Ogled sta opravila preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec,« so o tragediji zapisali novomeški policisti.


Za Jugoslavijo z olimpijskih iger z osmim mestom

Poškodbe so bile usodne za Bojana Udoviča, ki je na olimpijskih igrah v Moskvi leta 1980 v vožnji na čas, ki je bila dolga kar 100 km, za Jugoslavijo osvojil osmo mesto.

Žalostno novico je potrdil kolesarski klub Sava Kranj.

Udovič je bil dolgoletni član Save, v svoji karieri je nastopil tudi na več svetovnih prvenstvih, bil je tudi jugoslovanski državni prvak. Po koncu kariere je začel izdelovati kolesa svoje znamke U Sistem. (STA)

Pijan za volanom

Storilec, neuradno gre za domačina iz okolice Dobrniča, naj bi vozil pod vplivom alkohola: minulo noč s petka na soboto se je napil, potem pa je sejal smrt po dolenjskih cestah. Najprej je trčil nekaj kilometrov proč od Trebnjega. Zakoncema je nekaj sto metrov pred tragičnim srečanjem s kolesarjema poškodoval osebno vozilo. V želji, da jo popiha, vsaj tako je kazalo, se je pognal z vso hitrostjo po klancu navzdol proti Medvedjeku. Nekateri pravijo, da je vozil krepko čez 100 kilometrov na uro. Ob tem je zadel robnik, od tam pa ga je silovito odbilo v nesrečna kolesarja, 58-letnika in 46-letnico iz okolice Kranja oziroma Preddvora.

Trčenje je bilo tako silovito, da pristojne službe že dolgo niso videle takega razdejanja … Eno od nesrečnih trupel je odneslo skoraj do avtoceste. Ostanki teles pa so ostali na cesti. Sejalec smrti je končal na eni od sosednjih njiv, za volanom. Dejanje naj bi policistom že priznal, čaka pa ga krepka zaporna kazen.

A to bo svojcem in prijateljem pokojnih gorenjskih rekreativnih kolesarjev v slabo uteho. Dobro uro po dogodku so začeli na kraj dogodka prihajati sorodniki, ki niso mogli verjeti. »Joj, joj, saj ne morem verjeti,« je bilo slišati pri enem od gasilskih vozil, kjer so objokovali smrt.

Več v jutrišnji izdaji Slovenskih novic. 

Deli s prijatelji