NA ŠTAJERKI

Umrl v trčenju, štajerka zaprta

Objavljeno 25. junij 2013 09.24 | Posodobljeno 25. junij 2013 14.59 | Piše: D. P.

Po pridobitvi vseh mnenj sodnih izvedencev bodo policisti v sodelovanju z Okrožnim državnim tožilstvom v Mariboru proučili, ali je podana kazenska odgovornost katerega od udeleženih voznikov.

V nesreči so se poškodovali voznik (20), voznica (47) in sopotnik, fotografija je simbolična

TEPANJE – Policija je bila 25. junija 2013 ob 4.20 na telefonsko številko 113 obveščena, da se je na avtocesti A1, na odseku med Slovensko Bistrico jug in CP Tepanje v smeri proti Ljubljani, zunaj naselja Vrhole, zgodila prometna nesreča. Na kraj so bili poslani policisti, reševalci, gasilci in delavci Darsa. 

Okvara motorja

Policisti so pri ogledu kraja prometne nesreče, ki ga je vodila dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Mariboru, pri njem pa je sodelovala tudi dežurna državna tožilka Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru, da je 28-letni poljski državljan vozil vlečno tovorno vozilo, ki mu je bilo pripeto polpriklopno tovorno vozilo, po voznem pasu avtoceste A1 iz smeri Maribora proti Ljubljani. Zunaj naselja Vrhole je na vlečnem tovornem vozilu prišlo do napake v predelu motorja, kar je povzročilo gost dim in občutno zmanjšanje hitrosti vozila.

To je letošnja peta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju PU Maribor. V istem obdobju lani je bilo smrtnih žrtev osem.

Zmanjšana vidljivost

V tem trenutku je v isti smeri, za opisanim priklopnim tovornim vozilom, z osebnim avtomobilom vozil 34-letni slovaški državljan. Zaradi močnega dima Slovak ni zaznal, da se je hitrost tovornega priklopnega vozila nenadoma občutno zmanjšala, v zelo zmanjšani vidljivosti je zato s prednjim desnim delom osebnega vozila trčil v zadnji levi del priklopnega vozila.

V trčenju je 34-letni slovaški voznik utrpel lahke telesne poškodbe, dva njegova sopotnika (njegova 33-letna žena in 33-letni moški), oba slovaška državljana, hude telesne poškodbe, ena sopotnica v tem vozilu, 21-letna slovaška državljanka, ki je sedela zadaj desno, pa je na kraju prometne nesreče umrla. Poljski voznik vlečnega tovornega vozila s polpriklopnikom v nesreči ni bil telesno poškodovan.      

Zaprta avtocesta

Poškodovanim so iz vozila s tehničnim posegom pomagali gasilci, reševalci so dva poškodovana odpeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico, enega pa v UKC Maribor. Zaradi prometne nesreče je bila avtocesta A1 na odseku med odcepom Slovenska Bistrica jug in CP Tepanje, v smeri proti Ljubljani, zaprta, obvoz je bil urejen med Slovensko Bistrico in Slovenskimi Konjicami.

Preiskovalna sodnica, ki je vodila ogled, je odredila izredni tehnični pregled za obe udeleženi vozili. Po pridobitvi vseh mnenj sodnih izvedencev bodo policisti v sodelovanju z Okrožnim državnim tožilstvom v Mariboru proučili, ali je podana kazenska odgovornost katerega od udeleženih voznikov.

Deli s prijatelji