SMRT NA CESTI

Tragično: ceste vzele dve življenji

Objavljeno 14. oktober 2012 09.25 | Posodobljeno 14. oktober 2012 17.32 | Piše: T. L.
V soboto zvečer in v nedeljo ponoči sta na cestah umrla 20- in 27-letnik.
Fotografija je simbolična.

MOTOVILCI, LESCE – Slovenske ceste so bile ta konec tedna znova krvave: potem ko smo v soboto poročali o smrtni prometni nesreči pri Preboldu, kjer je umrla sopotnica v osebnem avtomobilu, sta se v večernih in nočnih urah zgodili še dve prometni nesreči s smrtnim izidom.

Prva se je zgodila okoli 19.40 na regionalni cesti Lesce–Lancovo, življenje pa je izgubil 20-letni voznik motornega vozila. Mladenič iz Zgornje Lipnice  je med vožnjo zapeljal levo prek vozišča in nato nadaljeval vožnjo po travnati bankini, kjer je padel in trčil v prometni znak. Zaradi hudih poškodb je bil odpeljan  v jeseniško bolnišnico, kjer je okoli 21.10 umrl.

Osma žrtev cest v Pomurju

Ob 2.35 pa je v naselju Motovilci  28-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal levo in z vozišča ter trčil v betonski prepust. Voznik je umrl, sopotnica pa je utrpela telesne poškodbe in je bila odpeljana v bolnišnico. Iz murskosoboške policijske uprave so sporočili, da je pokojni 28-letni voznik vozil osebni avtomobil mercedes, tip E320 CDI, iz smeri Dolnjih Slaveč v smeri Ropoče. V naselju Motovilci je pripeljal v desni blagi pregleden ovinek, kjer ga je zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo čez celotno vozišče v levi obcestni jarek, kjer je s sprednjim levim delom trčil v betonski prepust. Po trčenju je avtomobil odbilo nazaj na vozišče. Pokojni voznik je letos osma žrtev prometnih nesreč v Pomurju.

Deli s prijatelji