BITKA ZA ŽIVLJENJE

Ganljiva dedkova izpoved po amputaciji roke mladega nogometaša Maribora

Objavljeno 05. avgust 2016 21.38 | Posodobljeno 05. avgust 2016 21.39 | Piše: S. U.
Po torkovi tragični nesreči, za posledicami katere sta umrla nogometaša B-ekipe Maribora, je spregovoril dedek hudo poškodovanega Ljubomirja Moravca.
Nogometna tragedija, ki je pretresla Maribor in Slovenijo.

MARIBOR, KOVILJ – Ranko Moravac, dedek težko poškodovanega nogometaša NK Maribor Ljubomirja (19), upa in verjame, da bo njegov vnuk zmogel kljub hudim poškodbam, ki jih je utrpel v torkovi prometni nesreči, v kateri sta življenje izgubila dva njegova soigralca Damjan Marjanović (20) in Zoran Baljak (21)image.

»Mojemu Ljubomirju so amputirali roko in se nahaja v komi. Njegov oče Miroljub mi stalno prigovarja, da bo z njim vse v redu. Ne vem, ali bi res moral biti po operaciji še kar v komi. Je to normalen medicinski postopek po težki operaciji ali pa je nekaj, ne daj bog, hudo narobe? Moj Miroljub mi vseskozi govori, naj ne skrbim in ne poslušam, kaj govorijo črnogledi ljudje,« je za srbski Blic povedal zaskrbljeni dedek Ranko in dodal, da kar skoči ob vsakem telefonskem klicu ter upa na dobre vesti. »To je velika tragedija, mlada življenja so izgubljena. Upam, da si bo moj Ljubomir opomogel. Je močan, mlad, mora zdržati.«

Kot je še pojasnil, sta prva v Slovenijo odšla njegov sin Miroljub in vnuk Ranko, in to pred devetimi leti. »Ranko je začel igrati za Maribor, Miroljub mu je sledil. Po letu dni so v Slovenijo iz domačega Kovilja odšli še Ljubomir z mamo Majo in s sestro Jovano,« je zaključil pogovor in obenem priznal, da bi se kmalu vsi vrnili v Slovenijo.

image
Ranko Moravac, dedek težko poškodovanega mladega nogometaša. Vir: sport.blic.rs

Kriva vožnja v rdečo luč

Za torkovo nesrečo je bila kriva vožnja v rdečo luč. Za njenimi posledicami sta umrla nogometaša B-ekipe Maribora Damjan Marjanović in Zoran Baljak, hudo poškodovan je Ljubomir Moravac, Žiga Lipušček (letnik 1997) je sedel ob vozniku in je utrpel lažje poškodbe. Ali je bila vzrok tragedije tudi prehitra vožnja, bo izračunal izvedenec prometne stroke.

 

Deli s prijatelji