KOLONE

FOTO: Ste na dolenjki? Pripravite se na pregled kriminalistov

Objavljeno 26. februar 2014 12.00 | Posodobljeno 26. februar 2014 12.00 | Piše: T. L.

Zaradi izrednega nadzora policija, carine in Darsa se pred predorom Mali vrh v smeri Novega mesta vije dolga kolona vozil.

LJUBLJANA – Za kar nekaj presenečenja in tudi slabe volje pri voznikih, ki so se na pot v smeri Novega mesta odpravili po dolenjski avtocesti, so z izrednim nadzorom poskrbeli organi pregona. Pred predorom Mali vrh v smeri Novega mesta se namreč dopoldne vije dolga kolona vozil, saj nadzorne službe pred izvozom Cikava preusmerjajo vozila na bencinsko črpalko, kjer izvajajo obsežne in natančne preglede. 

Na počivališču so zbrani policisti, kriminalisti, predstavniki Darsa in carine, preverjajo pa, ali pri voznikih morebiti obstaja sum kaznivih dejanj, prekrškov, vožnje prepovedanega materiala, pregledujejo lastništvo vozil, veljavnost vinjete in podobno. 

Koliko časa bo pregled trajal, nam na PU Ljubljana niso znali povedati, do zdaj pa še niso odkrili hujših kršiteljev, saj bi bili v tem primeru obveščeni na PU Ljubljana, nam je pojasnila Maja Ciperle Adlešič. Dodaja, da so taki pregledi običajni, zadnji pa se je odvil decembra na štajerski avtocesti pri Lukovici.

 

Deli s prijatelji